x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu loveşte din nou

Băsescu loveşte din nou

23 Aug 2010   •   00:00
Băsescu loveşte din nou
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

După ce în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2009 a fost acuzat că a lovit cu dosul palmei peste faţă un copil, fiind difuzat şi un filmuleţ cu acest incident, şeful statului recidivează. Avocatul Dan Chitic susţine că vineri noapte, în faţa Restaurantului Cireşica din Neptun, a fost pălmuit de şeful statului după ce i-ar fi reproşat felul în care a guvernat ţara.

Incidentul a fost relatat de cotidianul.ro. În replică, Preşedinţia a dat un comunicat de presă, în care precizează "că nu a existat nici un incident de tipul celui descris în articolul respectiv. Dimpotrivă, realitatea este cu totul alta. În cursul serii de vineri, 20 august a.c., în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului". "Precizăm că în seara zilei de 20 august a.c., ofiţerii SPP nu au permis accesul în imediata apropiere a preşedintelui României unei persoane agitate care a adresat injurii demnitarului", a precizat la rândul său SPP, tot printr-un comunicat de presă.

Ulterior, avocatul Dan Chitic a povestit pentru Mediafax cum, în noaptea de vineri spre sâmbătă, puţin după ora 24:00, a ieşit împreună cu soţia din Vila Scriitorilor din Neptun pentru o scurtă plimbare, fără a avea, el sau soţia, telefonul mobil sau vreun aparat de fotografiat cu ei. Ajunşi în faţa Restaurantului Cireşica, avocatul ar fi fost atenţionat de soţia sa că de pe scările localului coboară preşedintele Băsescu.

"Soţia a rămas pe loc, iar eu am făcut câţiva paşi în direcţia preşedintelui. Acesta s-a îndreptat, alături de soţia sa, spre o Dacia Logan de culoare albă, i-a deschis uşa soţiei, a ocolit maşina prin spate şi a dat să se urce la volan. În acel moment i-am strigat: «Să-ţi fie ruşine!», exact aşa, fără a folosi pluralul de politeţe", a povestit avocatul Chitic. El susţine că preşedintele a reacţionat şi l-a întrebat: "De ce să-mi fie ruşine, dobitocule?". Avocatul i-ar fi răspuns: "Pentru ce ai făcut din ţara asta!".

"Iritat de invectivul adresat, i-am replicat: «Sunt un dobitoc că te-am votat prima oară!», iar preşedintele, care aproape urcase în maşină, a coborât şi a venit spre mine spunând: «Eşti un dobitoc că nu m-ai mai votat şi a doua oară!». Când a ajuns în faţa mea am crezut că vrea să-mi spună ceva, însă m-a lovit, mi-a dat un dos de palmă şi s-a întors către maşină", a declarat avocatul Chitic. El a povestit că imediat după ce a fost lovit a fost prins de mâini de doi dintre angajaţii SPP care-l însoţeau pe şeful statului. "Am apucat totuşi să-l întreb de ce m-a lovit şi i-am spus, textual: «De ce dai, bă nenorocitule, că eşti plătit din banii noştri?»". "Am fost imobilizat, cu mâna-n gât, de cei doi SPP-işti", a mai spus avocatul. El susţine că preşedintele "vorbea împleticit, gâjâit şi mirosea a băutură".

Chitic afirmă că mai multe persoane au văzut incidentul, însă toate se tem să recunoască întâmplarea. "Unul dintre cei care au văzut foarte bine cele întâmplate a fost patronul Restaurantului «Cireşica». A rămas apoi lângă mine, împreună cu SPP-iştii, şi chiar m-a întrebat de unde sunt, din Constanţa sau de unde sunt", a mai spus avocatul. El a mai spus că o altă persoană care a fost martoră la incident i-a transmis să nu se bazeze pe eventuala depoziţie a sa.
Chitic susţine că singurul martor dispus să confirme întreaga scenă este soţia sa. O altă dovadă a faptului că incidentul a existat o constituie faptul că, după plecarea şefului statului, cei de la SPP "au rămas în Vila Scriitorilor, au intrat prin restaurant, au aprins luminile" şi "s-au interesat" de identitatea celor cazaţi acolo. Avocatul nu a luat vreo decizie nici în privinţa depunerii unei eventuale plângeri pe numele şefului statului. "Sunt încă în termen, nu vă pot spune dacă voi depune sau nu vreo plângere", a mai spus Chitic.


Acum se odihneşte
Administraţia Prezidenţială a precizat ieri, într-un comunicat de presă, că, începând din 23 august până în 27 august, preşedintele Băsescu "se află într-o scurtă perioadă de odihnă". "Pe durata întregii perioade, preşedintele României îşi va exercita toate atribuţiile constituţionale şi legale aferente funcţiei", menţionează sursa citată.

×
Subiecte în articol: lumea traian basescu