x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Marga a distrus sistemul de educaţie

Băsescu: Marga a distrus sistemul de educaţie

04 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la B1TV, că fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga a distrus sistemul de învăţământ prin reforma făcută, şeful statului dând ca exemplu desfiinţarea liiceelor profesionale.

"Tinerii sunt afectaţi profund de faptul că dobândesc doar nişte diplome şi nu competenţe la terminarea şcolii. Asta e una dintre probleme. Pentru că Legea aceasta a educaţiei este prima lege a educaţiei care vine după dezastrul generat de reforma Marga şi pune elevul, studentul în centrul sistemului de educaţie", a spus preşedintele.

Preşedintele a spus că situaţia proastă din prezent a învăţământului este cauzată de "reforma Marga". El a spus că în reforma fostului ministru al Educaţiei, rectorii şi profesorii se aflau în centru.

Băsescu a criticat şi atitudinea "arogantă" a lui Marga, afişată de acesta când i s-a reproşat, chiar de către actualul şef al statului, pe atunci ministru, desfiinţarea liceelor profesionale.

"Acest om a distrus sistemul de educaţie. Îmi aduc aminte când îl rugam în Guvern: «Domnule ministru, nu desfiinţaţi liceele profesionale ale Căilor ferate, liceele profesionale auto» (...) A distrus acest om educaţia în interesul lui şi al unor grupuri. Trebuie repusă în favoarea elevului", a comentat preşedintele.

×
Subiecte în articol: observator