x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu nu ştie de învăţătoarea aflată în greva foamei de două luni

Băsescu nu ştie de învăţătoarea aflată în greva foamei de două luni

22 Oct 2010   •   00:00
Băsescu nu ştie de învăţătoarea aflată în greva foamei de două luni
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

Traian Băsescu nu ştie încă de dascălul aflat în greva foamei de două luni! Asta, deşi cazul Cristinei Anghel a fost mediatizat zilnic. Mai mult, chiar ministrul Educaţiei a fost în vizită la spital, să discute cu ea.

Au trecut 60 de zile de când Cristina Anghel, învăţătoarea din Caracal, a intrat în greva foamei. Şi, deşi cazul ei a ajuns şi în afara graniţelor, nu toţi românii ştiu de suferinţa sa. Printre ei, însuşi preşedintele Traian Băsescu, cel care, solicitat să comenteze cazul, s-a limitat la a spune sec: "Nu ştiu."

În ciuda neştiinţei preşedintelui Băsescu, învăţătoarea este hotărâtă să-şi continue protestul, cu aceeaşi convingere ca la început, până la soluţionarea revenidcarilor sale. Ea cere aplicarea legii care majorează salariile profesorilor cu 50%.

Cristina Anghel a făcut greva foamei mai întâi acasă, după care a fost internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal, ca urmare a deteriorării stării de sănătate. Ulterior, a fost transportată la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Capitală.

×
Subiecte în articol: observator