x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, premierului Chinei: Am convingerea că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura în cadrul legislativ al UE

Băsescu, premierului Chinei: Am convingerea că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura în cadrul legislativ al UE

27 Noi 2013   •   12:23
Băsescu, premierului Chinei: Am convingerea că relaţiile româno-chineze se vor desfăşura în cadrul legislativ al UE
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Președintele Traian Băsescu l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe premierul chinez, Li Keqiang. Băsescu a spus, în discuția cu Li că reuniunea la nivel înalt Europa Centrală și de Est - China desfășurată la București reprezintă "un pas înainte" şi că are convingerea că relațiile româno-chineze se vor desfășura în cadrul legislativ al UE.

"Permiteți-mi să încep prin a vă spune bun-venit în România, în același timp vă rog să transmiteți mesajul meu de salut și de respect pentru președintele Republicii Populare Chineze. Am urmărit desfășurarea Summitului, dar și a relației bilaterale România-China. Cred că față de Summiturile de la Budapesta, Varșovia, cel de la București este un pas înainte. Am convingerea că relațiile dintre China — România, China și țările din Europa Centrală și de Est se vor desfășura în frame-ul (cadrul — n.r.) legislativ al Uniunii Europene", a spus Băsescu, în debutul întrevederii cu premierul chinez.

Șeful statului român a evidențiat faptul că între România și China există o relație politică tradițională și "excelentă".

"Avem o relație politică tradițională și excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziția Guvernului chinez, în 1968, și nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România și în Consiliul de Securitate al ONU și în orice organizație internațională", a spus Băsescu, potrivit Agerpres.

Premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze se află de luni până joi în vizită oficială în România, fiind însoțit de o importantă delegație guvernamentală și de oameni de afaceri.

Prezența lui Li Keqiang în România, care are loc în urma invitației adresate de premierul Victor Ponta cu ocazia vizitei întreprinse la Beijing în luna iulie, este prima după 19 ani a unui premier al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze.  

×