x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu, despre "scula magnifică" Biruinţa: M-a făcut să simt responsabilitatea cum n-am mai simţit de-atunci

Băsescu, despre "scula magnifică" Biruinţa: M-a făcut să simt responsabilitatea cum n-am mai simţit de-atunci

05 Oct 2012   •   14:33
Băsescu, despre "scula magnifică" Biruinţa: M-a făcut să simt responsabilitatea cum n-am mai simţit de-atunci
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Constanţa, că experienţa pe care a avut-o la comanda navei petroliere "Biruinţa" l-a făcut să simtă responsabilitatea, aşa cum n-a mai simţit-o niciodată în viaţă.

"Pentru mine, Şantierul Naval Constanţa nu înseamnă doar un obiectiv industrial, ci este mult mai mult, este o societate de care mă simt legat sufleteşte. Aici am simţit, poate, mai mult ca niciodată, responsabilitate. Sigur, când am venit în Şantierul Naval Constanţa pentru a începe recepţia la petrolierul Biruinţa aveam experienţa de comandă a două alte petroliere, Argeş şi Crişana, dar nava de 150.000 de tone, Biruinţa, m-a făcut să simt responsabilitatea cum probabil, de atunci, n-am mai simţit-o niciodată în viaţă. Ştiam că preiau o navă grea, o navă dificilă, o navă care era aproape de capătul unei serii de nave care nu putem spune că fusese extrem de norocoase", a afirmat Traian Băsescu.

"Acea sculă magnifică pe care mi-au dat-o, Biruinţa, am îngrijit-o, am făcut-o să ajungă de fiecare dată la destinaţie, am dus-o întotdeauna în siguranţă şi, o pun apăsat, nu există lucru de care să fiu mai mândru în viaţa mea decât că am recepţionat şi am comandat petrolierul Biruinţa", a spus şeful statului. Cariera mea a pornit de la petrolierul Biruinţa. (...) Viaţa pe mare a adăugat capacitatea de a nu te considera înfrânt niciodată. Acea parte a vieţii mele a făcut din mine un politician greu de omorât pentru că ce te poate speria în politic faţă de ce se poate întâmpla pe mare? Nimic, nişte vorbe sunt în politică, pe mare sunt valuri (...) Viaţa mea s-a modelat după nave, iar definitiva formă a vieţii mele are forma petrolierului Biruinţa. Este o navă care a depăşit limita de vârstă şi, oricât ar fi de uzată, rezistă", a spus Băsescu.

Şeful statului a participat la celebrarea a 120 de ani de la înfiinţarea Şantierului Naval din Constanţa şi a 10 ani de la privatizarea acestuia.

Ieri, Traian Băsescu a semnat decretul de decorare a Şantierului Naval din Constanţa.

×