x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu şi-a păstrat darurile de la tirani

Băsescu şi-a păstrat darurile de la tirani

19 Ian 2010   •   00:00

Două tablouri şi un serviciu de masă tradiţional sunt darurile pe care preşedintele Traian Băsescu a preferat să le păstreze. Conform site-ului Administraţiei Prezidenţiale, acestea figurează printre cadourile primite în 2009, în cadrul unor acţiuni de protocol.



Doar trei dintre cele 90 de obiecte primite în 2009, în urma acţiunilor de protocol, a păstrat Traian Băsescu. Un serviciu de masă pentru servit şuturi din Azerbaidjan, un tablou "Sirene în port" şi un tablou foto în care preşedintele României este reprezentat alături de omologul său turkmen sunt alegerile sentimentale ale şefului statului.

Lucrul care-i uneşte pe doi dintre cei care l-au onorat cu minunatele lor daruri pe Traian Băsescu e că-s un pic dictatori. Ilhan Aliev a primit moştenire şefia statului azer de la ilustrul său părinte, iar dentistul Gurbangulî Berdimuhamedov a fost desemnat urmaş de Saparmurat Niyazov (care a instituit cel mai deşănţat cult al personalităţii în una dintre cele mai sarace ţări din lume) şi, în cadrul reformei sistemului de sănătate, a desfiinţat toate spitalele.

Tabloul cu sirenele-n port, cu donator încă nedescoperit de blogul Auftakt, reprezintă, probabil, o parte a ciclului de succes "amintirile mă chinuiesc". 

×
Subiecte în articol: observator