x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu şi Falcă, "purtaţi" pe stradă în "celule" din carton la un marş de protest la Arad

Băsescu şi Falcă, "purtaţi" pe stradă în "celule" din carton la un marş de protest la Arad

11 Mar 2012   •   16:30

Mai multi aradeni au participat, duminica seara, la un mars prin centrul orasului, in care Traian Basescu si primarul Gheorghe Falca au fost "purtati" in "celule" confectionate din carton, manifestantii impartind trecatorilor "mita electorala", respectiv biscuiti asezati intr-o galeata.

Actiunea a fost organizata de o asociatie locala, iar cei aproximativ 25 de participanti au fost aceiasi care protesteaza in fata Primariei incepand din 15 ianuarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru ca nu aveau autorizatie pentru un miting in fata Primariei, protestatarii au organizat un mars, plimbandu-se pe bulevardul Revolutiei cu pancarte si doua celule cu gratii confectionate din carton, pe care erau lipite chipurile presedintelui Traian Basescu si primarului Gheorghe Falca, care este finul de casatorie al sefului statului.

Pe "celula" lui Traian Basescu era lipita o fotografie cu acesta, dar si diverse mesaje, precum: "Basescu: iunie 2012 - plus 25 la suta, martie 2013 - minus 40 la suta", "Nu avem folos de tara cat Basescu e afara, cand va fi la mititica, EBA-si tuguie buzica", "Cu Basescu-n puscarie, tara-i toata o veselie".

Si pe "celula" din carton a primarului Falca era fotografia edilului sef al orasului, sub care scria "Finul" si "Am falimentat Aradul".

Manifestantii au purtat o galeata pe care scria "mita electorala" si care era plina cu biscuti, pe care i-au impartit trecatorilor.

"Este o actiune cu un caracter pasnic si de parodie. Il avem pe domnul primar Falca dupa gratii impartind biscuiti ca element de sustinere in viitoarea campanie electorala a PDL, care speram sa fie ultima', a spus un manifestant.

Participantii au oprit pentru cateva minute in fata Primariei, insa acolo au fost intampinati de jandarmi, astfel ca si-au continuat marsul.

Actiunea a durat doua ore, iar protestatarii au afirmat ca vor reveni in strada si in zilele urmatoare pentru a cere demisia sefului statului si plecarea PDL de la guvernare.

×