x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu trage de timp să-l pună pe Morar procuror general?

Băsescu trage de timp să-l pună pe Morar procuror general?

de Gabriela Antoniu    |    08 Mar 2012   •   21:00

Presedintele Traian Basescu le-a spus ieri angajatilor din Ministerul Pu­blic ca va miza si in toamna pe conti­nuitate la conducerea Parchetului Ge­neral si DNA, alimentand speculatiile ca Daniel Morar ar putea fi numit procuror general al Romaniei. El a aratat ca nu exista 'nici un joc' legat de numirile in functiile de conducere ale Ministerului Public. 'Vreau sa stiti foarte bine ca nu exista nici un joc, exista doar o intentie pe care eu am discutat-o si cu procurorul general, si cu procurorul-sef Daniel Morar.

Amandoi isi termina mandatele, domnul procuror-sef Daniel Morar si-a terminat mandatul, are o prelungire de sase luni data de procurorul general. Doamna pro­cu­ror general isi va termina mandatul la sfarsitul lunii octombrie daca nu ma insel. Ideea este ca si munca in Ministerul Public este tot o munca de echipa, iar mie mi-a placut intotdeauna sa lucrez in echipa, si din discutiile cu dansii si dansii au avut succes pentru ca au avut o echipa.

Am consi­derat ca este bine sa temporizez numirile in asa fel incat, cu schimbarea procurorului general, acesta sa poata propune ministrului Justitiei, pe urma CSM si in sfarsit presedintelui, o echipa cu care sa lucreze', a explicat presedintele. Declaratiile lui Basescu vin in contextul in care au aparut informatii potrivit carora, dupa expirarea prelungirii mandatului la sefia DNA, Daniel Morar va fi numit procuror general. La sedinta de bilant a DNA, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a spus ca e prematur sa se pronunte daca Daniel Morar ar putea fi propus ca procuror general al Romaniei, in locul Codrutei Kovesi.

Intrebat daca s-a gandit la faptul ca Daniel Morar ar putea fi viitorul procuror general al Romaniei, ministrul Justitiei a spus ca 'se gandeste la foarte multe lucruri', dar ca nu vrea sa anticipeze in nici un fel. El a adaugat ca 'este convins ca va veni si momentul in care sa poata raspunde la aceasta intrebare'. La randul sau, intrebat de jurnalisti la conferinta de bilant ce va face dupa finalizarea mandatului la conducerea DNA, Daniel Morar a spus ca 'ramane procuror'.

Pe de alta parte, Basescu i-a laudat si le-a multumit ieri procurorilor, asigurandu-i ca se va face pavaza in fata oricarei tentative de a supune justitia politicului.

'Si vreau sa va spun aici, intr-un spatiu extrem de public, spre deosebire de ce auziti la televizor, ca sunt convins ca nu exista nici un procuror care sa poata spuna ca presedintele i-a dat vreo orientare spre un dosar sau altul', a spus Basescu. El a subliniat ca nu a facut acest lucru si nici nu o va face, pentru ca acest lucru este esential pentru increderea procurorilor in relatiile cu politicul.

×
Subiecte în articol: observator