x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu vede ca improbabilă şi indexarea pensiilor. „Pensia de acum este consecinţa nivelului economiei româneşti”

Băsescu vede ca improbabilă şi indexarea pensiilor. „Pensia de acum este consecinţa nivelului economiei româneşti”

02 Aug 2011   •   11:44

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Radio Romania Actualitati, ca este foarte greu ca pensiile sa fie indexate, afirmand ca in momentul de fata datele economice nu justifica promisiuni catre pensionari.

El a mai spus ca pensia media de 752 lei/ luna este consecinta nivelului economiei romanesti.

'Stiu, atat produce economia romaneasca. Cand va produce mai mult, cu siguranta vor fi marite si pensiile. Nu trebuie sa uitam lectia acestei crize. Ideea este: fiecare sa se intinda atat cat ii este plapuma, adica trebuie sa consumi cat produci', a mai spus Basescu.

La intrebarea daca in viitor pensionarii vor avea parte de o crestere reala a nivelului de trai, presedintele a raspuns ca 'in momentul de fata datele economice nu justifica promisiuni catre pensionari si justifica foarte retinute angajamente legate de revenirea la salariile bugetarilor. In acesti parametri trebuie sa ne incadram, pentru ca daca se adanceste criza economica in zona Euro si Romania va suferi'.

Presedintele considera ca 'orice leut pe care il are Guvernul sa-l dirijeze catre investitii. Din acel leu, treizeci si ceva la suta se va intoarce catre CAS, 16% la bugetul de stat. Daca iei leul si-l dai unui cetatean, el nu genereaza mare lucru. Daca-l bagi in e conomie, va aduce resursa catre zone in care nu avem suficienta resursa financiara - la Fondul de pensii, la Fondul de sanatate, pentru ca acolo creeaza locuri de munca'.

×