x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: Voi refuza în continuare promulgarea legilor care încalcă strategia Guvernului

Băsescu: Voi refuza în continuare promulgarea legilor care încalcă strategia Guvernului

03 Noi 2010   •   00:00
Băsescu: Voi refuza în continuare promulgarea legilor care încalcă strategia Guvernului

Aflat într-o vizită oficială în Slovenia, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat de o jurnalistă slovenă de ce a retrimis Parlamentului României, spre reexaminare, legile privind scăderea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Băsescu a răspuns că erau legi care veneau în contradicţie cu măsurile anticriză ale Guvernului.

"Legile pe care le-am întors ieri (n.r. marţi) la Parlament, a căror promulgare am refuzat-o, erau legi care veneau în contradicţie sau în sens invers cu măsurile luate de Guvern, de aceea le-am trimis înapoi. Şi voi continua să am această politică, pentru că asta trebuie să facem acum, să ne restabilim echilibrele macroeconomice", a răspuns Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că România a trecut de perioada dificilă din punct de vedere al crizei economice.

"Vă pot spune că în momentul de faţă România a trecut de perioada dificilă, intrăm într-o perioadă de consolidare a stabilităţii macroeconomice şi perspectiva anului 2011, aşa cum este apreciată şi de organismele internaţionale, va consemna reluarea creşterii economice pentru România", a spus şeful statului român.

Preşedintele Traian Băsescu efectuează, miercuri, o vizită de o zi în Slovenia, unde a avut deja o întrevedere cu omologul său sloven, Danilo Turk.

×
Subiecte în articol: observator