x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu vrea ca o parte din banii obţinuţi din exploatarea resurselor naturale să fie investite în educaţie

Băsescu vrea ca o parte din banii obţinuţi din exploatarea resurselor naturale să fie investite în educaţie

26 Apr 2012   •   10:03
Băsescu vrea ca o parte din banii obţinuţi din exploatarea resurselor naturale să fie investite în educaţie

Presedintele Traian Basescu sustine ideea ca parte a beneficiilor obtinute din exploatarea resurselor naturale sa fie direct investite in educatie, cercetare, dezvoltare si inovare.

"In mare masura, competitivitatea unei regiuni sau a unei tari tine de modul in care sunt utilizate resursele acestei regiuni. Romania face parte din tarile care au atat resurse naturale cat si resurse umane. Este un obiectiv strategic pentru Romania sa utilizam ambele resurse in mod optimal. Pentru Romania, exploatarea chibzuita a resurselor naturale este o prioritate a prezentului si inovarea este o prioritate a prezentului dar si a viitorului. De aceea, sustin ideea ca Romania sa dezvolte un mecanism prin care parte din beneficiile obtinute din exploatarea resurselor naturale sa fie direct investite in educatie, cercetare, dezvoltare si inovare. Acest mecanism este parte a raspunsului la intrebarea: Ce tara lasam pentru generatiile viitoare?", a declarat Basescu, astazi, la conferinta ministeriala a Procesului Bologna, desfasurata la Palatul Parlamentului.

El a mai spus ca este nevoie de mai multa integrare si convergenta in Europa, punctand ca Procesul de la Bologna a fost un deschizator de drumuri din acest punct de vedere.

"Ceea ce s-a vazut in criza actuala este ca atunci cand o tara este racita, toate celelalte tusesc. Platim astazi din punct de vedere economic pretul unei insuficiente integrari a unor politici esentialmente fiscale din trecut. Pactul fiscal recent incheiat este parte a solutiei mai generale care inseamna mai multa integrare, mai multa convergenta", a mai spus seful statului.

×