x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătălia pentru Parlament: Marile DUELURI din Bucureşti. Cu cine se bat GREII în provincie

Bătălia pentru Parlament: Marile DUELURI din Bucureşti. Cu cine se bat GREII în provincie

23 Oct 2012   •   18:43
Bătălia pentru Parlament: Marile DUELURI din Bucureşti. Cu cine se bat GREII în provincie

Dueluri mari, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, în Bucureşti. În multe dintre colegii, USL şi ARD aruncă în luptă nume cunoscute, printre cele mai tari confruntări numărându-se Ecaterina Andronescu-Cristian Rădulescu în sectorul 6, Călin Popescu Tăriceanu-Vasile Gherasim în sectorul 1 şi George Becali-Gheorghe Udrişte, de asemenea în sectorul 6.

În schimb, în provincie există puţine competiţii între politicieni de marcă. Grei ai partidelor care au preferat să candideze în colegii din ţară nu au aproape deloc emoţii în ceea ce priveşte câştigarea unui mandat, scrie RTV.NET.

La Bucureşti, în sectorul 1, cea mai puternică înfruntare se anunţă între fostul primar al sectorului, Vasile Gherasim (ARD) şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean (PSD), în colegiul 1 pentru Senat.

În colegiul 9 pentru Camera Deputaţilor din sectorul 2, se înfruntă fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu (PDL) cu fostul premier Victor Ciorbea, care s-a înscris în PNL pentru a putea candida.

În colegiul 11 pentru Camera Deputaţilor, competiţia se anunţă foarte strânsă între liderul PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu şi fostul ministru al Mediului şi Muncii, deputatul PDL Sulfina Barbu.

Un alt duel foarte important are loc în colegiul senatorial 6 din sectorul 3, unde liderul de grup al PDL din Senat, Cristian Rădulescu o va înfrunta pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei.

Află cine sunt candidaţii puternici din provincie la alegerile parlamentare pe RTV.NET.

×