x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BCR întrerupe funcţionarea operaţiunilor cu carduri!

BCR întrerupe funcţionarea operaţiunilor cu carduri!

04 Aug 2009   •   00:00

Banca Comercială Română va întrerupe temporar funcţionarea sistemului informatic care gestionează operaţiunile cu carduri, începând de marţi, 4 august, ora 23.00, până cel mai tarziu miercuri 5 august ora 03.00 a.m., au anunţat reprezentanţi ai băncii, citaţi de Agerpres.



În această perioadă nu vor putea fi efectuate nici un fel de tranzacţii cu cardurile BCR, iar reţeaua de ATM-uri şi POS-uri nu va fi operaţională. Serviciul de asistenţa de urgenţă carduri va fi asigurat, în această perioadă, în sistem off-line. Oprirea temporară are ca scop îmbunătăţirea sistemului informatic, fapt ce va conduce la creşterea calităţii serviciilor oferite.

BCR, membră a Grupului Erste, este o bancă universală ce se adresează atât clienţilor retail cât şi celor corporate. BCR este cea mai importantă instituţie bancară din România gestionând active de peste 17,1 miliarde euro. BCR este cel mai valoros brand financiar din România. Banca oferă întreaga gamă de produse şi servicii pentru populaţie având în prezent 653 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) deschise în întreaga ţară în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii corporate beneficiază de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate în special IMM-urilor şi companiilor mari. Banca pune la dispoziţia clienţilor, persoane fizice şi juridice, o ofertă complexă de produse şi servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking şi e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit şi de debit şi are instalată cea mai mare reţea naţională de ATM şi POS - peste 2000 de bancomate şi peste 15.000 de terminale electronice operaţionale la comercianţi pentru plata cu card. BCR se prezintă astăzi drept cel mai important Grup financiar din România, cu activităţi în ţară şi în străinătate - prin subsidiare şi reprezentanţe bancare, cu o prezenţă marcantă, prin societăţile sale de profil, pe piaţa leasingului, în domeniul managementului activelor, pe piaţa de capital, a pensiilor private, a băncilor de locuinţe.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 51.000 de angajaţi deservesc peste 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.000 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 iunie 2009, Erste Group deţinea active totale în valoare de 205,2 miliarde euro, înregistrând un profit net de 492,1 milioane euro şi un raport cost venituri de 52,5 la sută.

×
Subiecte în articol: observator