x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebeluş mort după ce a fost tratat greşit de medici

Bebeluş mort după ce a fost tratat greşit de medici

de Gabriela Mladin    |    25 Oct 2012   •   14:49
Bebeluş mort după ce a fost tratat greşit de medici
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Tragedie fără margini într-o familie din Gorj care la o zi după ce şi-au luat copilul din spital, acesta a decedat. Bebeluşul, în vârstă de doar o lună, a murit pentru că a fost tratat greşit. Cel puţin aceasta este concluzia medicilor legişti, în urma efectuării necropsiei. Un rezultat care schimbă total datele problemei şi care aruncă vinovăţia în cârca medicilor. Cadrele medicale au stabilit că micuţa suferea de pneumopatie interstiţială, adică o afecţiune la plâmâni, ci nu de rinofaringită aşa cum a fost diagnisticată şi tratată fetiţa.

Medicii Spitalului din Târgu-Cărbuneşti se află din nou în mijlocul unui scandal, după ce un bebeluş a murit la scurt timp după externare. Chiar în ziua în care a decedat, Alina ar fi împlinit o lună de viaţă. Cu câteva zile înainte s-a simţit rău, iar părinţii, din Roşia de Amaradia, au adus-o la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Acolo, medicii au stabilit că micuţa suferă de laringită şi, cu un tratament prescris, au externat-o. La o zi după, fetiţa s-a simţit din nou rău, iar părinţii au adus-o de urgenţă la acelaşi spital. Pe drum, însă, micuţa a decedat.

Mamă: “Au spus că nu e nimic grav!”

“Fetiţa nu respira bine şi am dus-o la Cărbuneşti la medicul Ştefan Buşu. După ce au ţinut-o 10 zile în spital şi mi-au dat drumul acasă cu ea. Am fost apoi la un medic la Târgu-Jiu care a consultat-o şi a zis că nu e nimic grav. Acum câteva zile am venit iar la Spital la Târgu-Cărbuneşti la doamna doctor Constantinescu. I-am spus că fata nu poate respira şi vomită sânge. A consultat-o a vrut să o interneze, a început chiar să scrie biletul de internare, iar apoi s-a răzgândit. Ne-a dat o reţetă şi a zis să mergem acasă pentru că nu este nimic grav. Am fost la 3 medici care mi-au dat trei reţete diferite. Toţi îmi spuneau să îi pun ser în nas pentru că fetiţa nu putea respire”, sunt mărturiile unei mame care, după ce a aflat că fetiţa ei cea mică nu mai este, a leşinat şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Diagnostic greşit, pacientul mort!

Necropsia a arătat, însă, că bebeluşul suferea de o afecţiune la plămâni şi, netratat corespunzător, a decedat. Raportul medicilor legişti va atârna greu în ancheta desfăşurată, pentru că părinţii au depus plângere la poliţie împotriva medicilor de la Targu carbunesti, iar colegiul medicilor s-a sesizat în privinţa acestui caz. La Spitalul din târgu-Cărbuneşti, medicii au stabilit că micuţa suferă de rinofaringită, adică o infecţie de tip virotic localizată la nivelul nasului și a faringelui, însă legiştii au tras concluzia că fetiţa a murit în urma unei pneumopatii interstiţială, aidcă o afecţiune respiratorie. Ancheta va stabiliti cu exactitate cine se face vinovat de moartea fetiţei.. Alina era fetiţa cea mică a familiei Stoicoiu. Împlinea o lună de viaţă. Acasă aceştia mai au o altă fetiţă, în vârstă de 2 ani.

×