x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebeluşi arşi în Maternitatea Giuleşti

Bebeluşi arşi în Maternitatea Giuleşti

09 Sep 2008   •   00:00

Patru bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti au fost şterşi pe cap cu dezinfectant de pardoseli în loc de spirt. Părinţii bebeluşilor, veniţi pe lume prematur, susţin că acest episod a avut loc săptămîna trecută.



Patru bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti au fost şterşi pe cap cu dezinfectant de pardoseli în loc de spirt. Părinţii bebeluşilor, veniţi pe lume prematur, susţin că acest episod a avut loc săptămîna trecută. Conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie “Panait Sîrbu” (Maternitatea Giuleşti) a declanşat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de acest episod. Doctorul Adrian Toma, şeful Secţiei Neonatologie, a precizat că nu a fost vorba despre o infecţie, pentru că examenul din leziuni provocate de dezinfectant şi culturile au fost sterile. “Singura relaţie de cauzalitate pe care o putem stabili în acest moment, ancheta noastră fiind în curs, este acea nefericită eroare a colegei noastre”, a adăugat dr. Toma. Persoana care a utilizat soluţia nu a respectat indicaţiile medicului de salon şi ale celui de gardă şi a folosit o altă substanţă.

“Ca urmare a tratamentului, la trei dintre copii leziunile sînt vindecate, iar la cel de-al patrulea sînt în curs de vindecare, estimînd că în următoarele 2-3 zile crustele vor dispărea, fără a avea repercusiuni ulterioare asupra dezvoltării şi evoluţiei sănătăţii copiilor la care se face referire”, se spune în comunicatul maternităţii. Ancheta în acest caz va fi finalizată probabil miercuri, iar cei vinovaţi vor fi sancţionaţi.

×
Subiecte în articol: observator