x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebeluşul ars ar putea fi acasă, de Crăciun

Bebeluşul ars ar putea fi acasă, de Crăciun

02 Dec 2009   •   00:00

Operaţia în cazul bebeluşului ars după ce a fost uitat în incubator s-a încheiat după mai mult de o oră, iar micuţul va fi bine. Conform profesorului Dan Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, copilul are şanse să petreacă acasă Crăciunul.

"Am prelevat piele de pe coapsa dreaptă şi am acoperit partea arsă a obrazului şi urechii stângi. Operaţia a decurs bine, dar copilul va fi monitorizat până la 18 ani. El va fi adus periodic la control şi, probabil până la trei, chiar cinci ani vor fi văzute semnele operaţiilor", a precizat managerul Dan Enescu.

Medicul a spus că bebeluşul a depăşit aceste suferinţe având imunitate de la mamă şi cea dată de alăptarea la sân.
"Băieţelul va fi atent monitorizat în continuare, atât în ceea ce priveşte intervenţia, cât şi epitelial. Dacă lucrurile vor evolua favorabil, bebeluşul ar putea petrece Sfintele Sărbători de Crăciun acasă, în familie. Dar nu vom grăbi lucrurile", a mai spus chirurgul.

Copilul a mai fost operat o dată în 16 noiembrie. Atunci medicii l-au supus unui transplant de piele pentru 18 la sută din suprafaţa corpului. După primul transplant, bebeluşul a avut o stare de sănătate foarte bună şi plăgile s-au vindecat rapid şi bine. Operaţia de miercuri a vizat restul suprafeţei arse, reprezentând aproximativ 2 la sută din plaga iniţială.

Bebeluşul a fost născut în 11 noiembrie 2009 la Maternitatea "Bucur". El a fost lăsat în incubator de asistenta din tura de noapte. Micuţul a suferit arsuri profunde pe 20 la sută din suprafaţa corpului.
Familia copilului a dat în judecată asistenta care a uitat copilul în incubator, dar şi spitalul, cerând daune de un milion de euro.

În paralel, Parchetul instanţei supreme a început urmărirea penală faţă de asistenta care l-a uitat pe Alexandru în incubator.
Ordinul Asistenţilor ­ filiala Bucureşti a luat decizia de a propune Comisiei Naţionale a Ordinului ca asistenta Emilia Baron să nu mai aibă drept de a profesa timp de şase luni.

Totodată, reprezentanţii Ordinului Asistenţilor ­ filiala Bucureşti a stabilit că asistenta Emilia Baron "nu se face vinovată de neglijenţă în servciu, fiind o activitate suprasolicitantă" în seara când s-a produs incidentul.

×
Subiecte în articol: observator