x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Becali rămâne în închisoare. Tribunalul Constanţa a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa din motive medicale

Becali rămâne în închisoare. Tribunalul Constanţa a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa din motive medicale

29 Ian 2014   •   14:37
Becali rămâne în închisoare. Tribunalul Constanţa a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa din motive medicale

Gigi Becali rămâne în continuare în penitenciar, a decis, miercuri, Tribunalul Constanţa, care i-a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa din motive medicale. Becali s-a prezentat în instanţă cu guler cervical şi susţinând că nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fără efect.

Becali a fost adus, miercuri, de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat, la Tribunalul Constanţa, la un nou termen în procesul în care a cerut întreruperea pedepsei din motive medicale, susţinând că are nevoie de o operaţie la coloana cervicală.

Magistraţii au amânat însă judecarea cauzei şi au stabilit un nou termen pentru 19 februarie, în condiţiile în care nu a fost finalizată expertiza medico-legală cerută de instanţă în 11 ianuarie.

Instanţa a dispus ca până în 19 februarie să fie finalizat raportul Serviciului de Medicină Legală (SML) şi a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma să fie încheiat tot până la următorul termen, potrivit Mediafax.

Tot miercuri, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a cerut instanţei o întrerupere temporară a executării pedepsei până la finalizarea raportului medico-legal pentru ca Becali să-şi poată face analizele de care are nevoie, însă solicitarea a fost respinsă de instanţă.

În 30 decembrie 2013, Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării. El a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile.

În 11 ianuarie, Becali susţinea, în instanţă, că are probleme la coloana cervicală de 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste, dar tratamentele nu au avut rezultate. Becali a mai afirmat că a mers şi la o clinică specializată din Germania, iar medicii i-au spus că dacă nu se operează există riscul ca într-o zi să nu se mai poată mişca. De asemenea, el a susţinut că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost consultat şi de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o intervenţie chirurgicală, spunându-i că cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA. Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

×