x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beijingul are cinci milioane de maşini în trafic

Beijingul are cinci milioane de maşini în trafic

de Dan Tomozei    |    18 Feb 2012   •   08:18
Beijingul are cinci milioane de maşini în trafic

Numarul autovehiculelor din Beijing a ajuns la 5,017 milioane, a informat Administratia de Transport Rutier a Directiei de Securitate Publica.

Numarul masinilor a crescut in anul 2011 cu 173 de mii, limitarea numarului de automobile in trafic facandu-se prin tragerea la sorti a celor care pot achizitiona un numar de circulatie. Anual sunt scoase la licitatie (un sistem de tragere la sorti) un numar limitat de placute de inmatriculare. In aceste conditii, atingerea cifrei de cinci milioane de masini in trafic a fost amanata cu 11 luni. Mai mult, in functie de ultima cifra a numarului de inmatriculare, fiecare masina are interdictie de circulatie intr-una din zile saptamanii, pentru a limita numarul de masini aflate in trafic dar si din considerente de mediu.

In anul proclamarii Republicii Populare Chineze (1949), in Beijing circulau 2300 de masini, pentru ca in februarie 1997 sa ajunga la un milion. Autoritatile chineze apreciaza ca pana in anul 2016 numarul autovehiculelor din Beijing ar putea ajunge la sase milioane.

×
Subiecte în articol: trafic ingreunat china masini