x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beizadeaua cu BMW din Floreasca va fi cercetată în libertate. Vezi cum a fost posibil

Beizadeaua cu BMW din Floreasca va fi cercetată în libertate. Vezi cum a fost posibil

de Mara Raducanu    |    05 Dec 2011   •   21:00
Beizadeaua cu BMW din Floreasca va fi cercetată în libertate. Vezi cum a fost posibil

Andrei Traian Andronie, soferul de 20 de ani, care a accidentat mortal doi oameni in accidentul de pe Calea Floreasca, din 5 noiembrie, a fost ieri eliberat in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Andronie nu are voie sa paraseasca Bucurestiul si trebuie sa respecte o serie de obligatii impuse de instanta. Decizia nu mai poate fi contestata. La recursul trecut, atunci cand magistratii i-au refuzat eliberarea, Andrei Andronie a declarat ca regreta din suflet ce a facut si ca nici nu mai poate dormi noaptea.

'Regret din tot sufletul! Oricat m-as ruga, nu pot sa dorm. Vreau sa vad ce pot face in legatura cu ancheta, sa-i ajut pe politisti. Dorm doar cateva ore pe noapte. Ma trezesc transpirat. A fost o tampenie ce am facut.' Ieri se pare ca fost ziua lui norocoasa, caci completul de judecata a considerat ca nu este nici o problema daca tanarul care a luat doua vieti – conducand cu viteza si fiind baut la volan – este cercetat in libertate. 'A fost un complet de judecata mai putin motivat decat celelalte si care nu cunostea atat de bine gravitatea faptelor acestuia (n.r. – Andrei Andronie). Asteptam sa se termine urmarirea penala si sa se emita rechizitoriul. Nici nu mai era nevoie sa recunoasca ca a baut din moment ce, in ziua accidentului, a refuzat din start sa i se recolteze probe biologice pentru testarea alcoolemiei', a declarat pentru Jurnalul National avocatul fa­miliei Anei Maria Nistor (foto), tanara ucisa in accident.

'Mama lui isi vrea copilul acasa de sarbatori, mie cine imi aduce fata?'
Doamna Marcela Nistor, mama fetei ucise in accident, a fost socata de decizia instantei de a-l pune in libertate pe cel care a provocat tragedia. 'Asteptam si noi sa ni se faca dreptate. Daca asa sunt legile. Daca se judeca faptul ca a spus ca ii pare rau si nu fapta pe care a facut-o... Atunci baiatul abia vorbea si se incurca in vorbe si a zis ca baut 100 de grame de votca. Ce sa mai spunem? Asteptam sa ne face si noua cineva dreptate. Maine, poimaine il vezi conducand iar. Si mai omoara, nu doi, cinci, ca oricum pedeapsa e aceeasi. Mama lui isi vrea copilul acasa de sarbatori, mie cine imi aduce fata inapoi?', a declarat pentru Jurnalul National mama Anei.

'Am vazut-o mireasa in cosciug. Din cauza cui? Din cauza cui? Din cauza unor oameni care nu au nici un pic de responsabilitate... Mor atatia copii tineri, copiii buni intra in pamant. Ca un copil care asculta si care are cat de cat un pic de reponsabilitate in viata de zi cu zi nu face asa. fii nu stiu, legile astea sunt atat de prost facute. Domnule, l-ai prins baut la volan, i-ai carnetul pe viata. Baiatul meu conduce de la 18 ani. Eu nu l-am vazut o data pe copilul meu sa bea ceva si sa se urce la volan... Eu nu stiu ce zice un parinte cand vede copilul ca vine acasa in starea aia?', a povestit, printre lacrimi, intr-un interviu acordat ziarului nostru, doamna Marcela.

Fiu de bancher, student cu plata in strainatate
Accidentul petrecut pe Calea Floreasca a pus capat vietii a doua persoane nevinovate. Andronie isi petrecuse noaptea intr-un club de fite. Desi baut, el s-a urcat totusi la volanul masinii sale, un BMW 4x4, luand cu el alte doua prietene. A apasat pedala de acceleratie si a turat si mai tare bolidul de lux atunci cand un echipaj de politie i-a facut semn sa opreasa. In goana nebuna, tanarul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens si a acrosat un autoturism. Apoi, a ricosat intr-un taxi care stationa regulamentar. I-a omorat pe loc atat pe Robert Micu (32 de ani), soferul taximetrului, care se pregatea sa plece in cursa, cat si pe pasagera acestuia. Ana Maria Nistor, o tanara de 22 de ani, care fusese si ea in club si, in momentul impactului, se pregatea sa se urce in taxi sa ajunga acasa. Fiul bancherului Jean Andronie, beizadeaua Andrei, era student cu plata la o facultate din Olanda. Venise in tara pentru cateva zile. Luase 'cu imprumut' masina tatalui sau pentru o noapte de distractie impreuna cu amicii.

×
Subiecte în articol: observator accident calea floreasca