x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari

Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari

02 Dec 2011   •   11:33
Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari

Peste 130 de personalitati ale Romaniei, printre care Radu Beligan, Florin Piersic, Claudiu Bleontz, Nicu Alifantis, Leonard Doroftei, Monica Pop, Cristian Topescu, Doina Levintza, Cristian Mungiu, Paula Iacob ii cer presedintelui Basescu sa nu promulge legea privind eutanasierea cainilor vagabonzi.

Actori, regizori, compozitori, critici de film, ziaristi, pictori, sportivi, artisti plastici, fotografi, medici, in total 133 de personalitati, i-au trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care ii cer sa nu promulge legea privind cainii vagabonzi.

"Facem apel la luciditatea si emotia dumneavoastra creativa. (...) Aplecati-va preocuparea si asupra rugamintii noastre de a nu promulga legea care permite eutanasierea cainilor care nu au avut sansa de-a fi mangaiati de un stapan", se arata in apel.

Acestia precizeaza ca niciunul dintre noi nu crede ca prezenta cainilor pe strada este un lucru normal, dar exista si "solutii civilizate, umane si eficiente".

Curtea Constitutionala va discuta in 14 decembrie sesizarea de neconstitutionalitate a Legii privind cainii comunitari, care prevede ca eutanasierea animalelor fara stapan se va putea face dupa ce autoritatile locale vor consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari de cartier.

×