x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beraru, afaceri cu CF2

Beraru, afaceri cu CF2

28 Apr 2010   •   00:00
Beraru, afaceri cu CF2

Ancheta ministerului Sănătăţii privind cazurile grave de infecţii din secţia de ginecologie a Spitalului CF 2 se concentrează pe ipoteza introducerii în uz a unor produse nesterile comercializate de Pansiprod-Medical SRL.



În spatele Pansiprod se află urmăritul internaţional Sorin Beraru (foto), condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de corupere a judecătorilor.

Oficiali din Ministerul Sănătăţii au recunoscut pentru Jurnalul Naţional, sub protecţia anonimatului, că ancheta se concentrează pe verificarea ipotezei unei infecţii care ar fi fost provocată de produsele importate din China de firma lui Beraru. Un lot de produse cumpărate de Spitalul Clinic CF 2 de la această firmă a fost sigilat, urmând să fie atent analizat.

În septembrie 2008 o femeie a murit la naştere, în Argeş, din cauza aţei contaminate importate din China de firma Pansiprod. Şi în 2005 Pansiprod s-a aflat în centrul unui scandal. Atunci, oficialii Ministerului Sănătăţii au anunţat că vor pune firma pe lista societăţilor care au interdicţie de a face afaceri cu spitalele româneşti. Acest lucru nu s-a întâmplat, firma Pansiprod fiind în continuare unul dintre cei mai importanţi furnizori de materiale medicale pentru spitalele din toată ţara. Denisa Popovici, lidera sindicatului din CF2 ne-a confirmat faptul că Pansiprod era unul dintre furnizorii importanţi ai spitalului.

Afacerile lui Sorin Beraru din România au fost preluate după fuga sa din 2000 de două off-shore-uri, cele din domeniul sanitar fiind sub controlul Wichita BV, societate anonimă înregistrată în Amsterdam. Sorin Beraru a fost în centrul mai multor scandaluri cu privire la preluarea unor societăţi de stat, afacerile sale fiind de multe ori suspecte că s-ar fi bazat pe corupţie. (D.C., A.B.)


Citeşte şi:


La CFR 2, dezinfecţia se face doar pe hârtie

Scandalul de la CF 2: "Dumnezeu ne-a apărat până acum. Acesta e doar începutul"

Spitalele mor ­împreună cu pacienţii lor

×
Subiecte în articol: observator