x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea, după gratii 29 de zile: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei!"

Bercea, după gratii 29 de zile: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei!"

19 Feb 2011   •   11:15
Bercea, după gratii 29 de zile: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei!"
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

152779-.jpg

UPDATE: Bercea Mondial a fost adus la Tribunalul Olt, unde instanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile înaintată de procurori.

Dubiţa în care a fost adus Bercea Mondial a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în jurul orei 10.45, informează Mediafax.

Flancat de mascaţi, Berca Mondial a apucat să le spună jurnaliştilor înainte de a fi introdus în sediul Parchetului: "Nu m-a arestat toată ţara şi m-au arestat fraţii mei! Nişte proşti! Fraţii mei şi mama mea!".
  
La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au ajuns şi soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, precum şi copiii acestuia.

 

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost reţinut, noaptea trecută, de procurorii Parchetului Tribunalului Olt, fiind cercetat într-un dosar de tentativă la omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după mai bine de o oră şi jumătate de audieri, să emită o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Citeşte şi: Un alt fiu de-al lui Bercea spune că l-a înjunghiat pe vărul Mercedes

Sandu Anghel, cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Slatina, este cercetat într-un dosar de tentativă la omor calificat, după ce, în noaptea de joi spre vineri, şi-ar fi înjunghiat unul dintre nepoţi, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.



Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, făcând parte din lumea interlopă din Slatina, va fi prezentat, duminică după-amiază, în faţa magistraţilor Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru tentativă la omor calificat.

Anghel, zis Bercea Mondial, prins de poliţiştii de la IGPR ajutaţi de lucrătorii SRI, în Sectorul 5 din Capitală, a ajuns, sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, la sediul Parchetului Tribunalului Olt pentru a fi audiat într-un dosar de tentativă la omor calificat, el negând că şi-ar fi înjunghiat nepotul.

Procurorul de caz, Eugen Iacobescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a declarat sâmbătă noaptea, imediat după ce l-a audiat pe Bercea, că la dosar există probe "zdrobitoare", declaraţii ale martorilor şi interceptări telefonice iar varianta potrivit căreia victima a fost lovită de unul dintre fiii lui Bercea Mondial, un minor de 13 ani, nu este luată în serios.

"Am luat măsura reţinerii împotriva învinuitului Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial, pentru tentativă la omor calificat şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Vom pune în mişcare acţiunea penală şi duminică Sandu Anghel va fi prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Avem probe zdrobitoare împotriva lui, declaraţii de martori, interceptări. Avem probe suficiente. Nu a recunoscut. Firul poveştii e lupta dintre clanuri, dintre fraţii săi şi el. El (n.r. - Bercea Mondial) zice că n-a fost prezent în bar. L-a băgat la înaintare pe fiu, că e minor, are 13 ani şi nu răspunde penal", a spus procurorul Iacobescu, citat de Agerpres.

Acesta a menţionat că potrivit informaţiilor obţinute în timpul anchetei, joi seara 'minorul Ionuţ Anghel, zis Mercedes, juca biliard într-un bar din Drăgăneşti când Sandu Anghel s-a dus peste el împreună cu fiul său Anghel Florin, l-a prins în braţe şi el i-a aplicat o lovitură în hemitorace, apoi a încercat să-i aplice a doua lovitură, i-a tras cuţitul prin mână pentru că l-a prins şi l-a lovit cu un topor în spate'.

Eugen Iacobescu a spus că va fi audiat şi fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, şi se va începe urmărirea penală şi împotriva acestuia. Bercea şi fiul său Florin riscă o pedeapsă privativă de libertate între 7 ani şi jumătate şi 12 ani.

Potrivit procurorului, Bercea Mondial 'are multe de spus' despre alte persoane, fiind cercetat şi în alte dosare. 'Are multe de spus Bercea Mondial şi ferească Domnul să spună', a afirmat Iacobescu.

Pe de altă parte, avocatul lui Bercea Mondial, Iancu Tănăsescu, susţine că nu există nicio probă.

"El (n.r. - Bercea Mondial) susţine că n-a fost în Drăgăneşti şi că n-a lovit. Până acum nu am văzut nicio probă, numai declaraţia părţii vătămate, că a fost lovit de Sandu Anghel, care a fost ajutat de cei doi copii ai lui, un proces-verbal şi fotografii de la locul faptei, în legătură cu indiciile date de o martoră, dar fără o declaraţie. Şi atât. Sandu Anghel a afirmat că a avut o afacere la Bucureşti şi n-a ştiut că este căutat şi se pune la dispoziţia organelor de stat. Actul medical (n.r. - privitor la diagnosticul şi numărul de zile de îngrijiri medicale de care are nevoie victima) este incert, contradictoriu, este o notă numai. Medicul susţine că leziunile suferite necesită 25 de zile de îngrijiri medicale, că i-au pus în primejdie viaţa iar pentru noi contează ca jurişti termenul, dar medicul continuă într-o notă scrisă de mână că dacă nu se intervenea medical, ar fi putut să intervină decesul. Ceea ce este o contradicţie pentru noi. Dacă era sigur pe actul respectiv, medicul trebuia să spună că e vorba de punerea în pericol a vieţii. Am rezerve cu privire la constatările făcute, la acuzaţiile făcute. E sumar, nu e un raport medico-legal, e o notă", a arătat avocatul lui Bercea.

Bercea Mondial fusese dat în consemn la frontieră, după ce, joi seară, şi-ar fi înjunghiat un nepot care, în urma incidentului, a fost dus la Spitalul Judeţean din Craiova, dosarul în care interlopul este cercetat pentru tentativă la omor calificat fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sandu Anghel a luat legătura cu anchetatorii cărora le-a spus, vineri seară, că se va prezenta singur la sediul Parchetului Tribunalului Olt pentru a fi audiat, însă nu a mai ajuns.

Anghel, zis Bercea Mondial, a fost prins de poliţişti, sâmbătă seară, în Sectorul 5 din Capitală, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţi ai IGPR. Bercea Mondial a fost prins în jurul orei 20.00, în Sectorul 5 din Capitală, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la investigaţii criminale.

Acţiunea autorităţilor a fost coordonată de procurori ai Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi sprijinită de SRI.

×