x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea Mondial, cercetat în dosare de şantaj şi cămătărie

Bercea Mondial, cercetat în dosare de şantaj şi cămătărie

20 Feb 2011   •   16:35

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este inculpat pentru tentativă de omor calificat, a declarat că interlopul este cercetat în mai multe dosare de şantaj şi cămătărie, el fiind "cel mai bogat om" din judeţ.

Eugen Iacobescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, a afirmat, duminică, după ce instanţa a decis emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 zile pentru tentativă de omor calificat pe numele lui Bercea Mondial, că interlopul este cercetat în mai multe dosare penale, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Parchetul nu a aşteptat ca Bercea Mondial să comită o tentativă la omor calificat pentru a începe urmărirea penală împotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentăm. Are de răspuns la foarte multe întrebări. De exemplu, cum şi-a construit imperiul financiar şi imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judeţul Olt", a declarat Eugen Iacobescu.

El susţine că în cazul lui Sandu Anghel se poate vorbi de "caracatiţa Bercea".

"Trebuie să răspundă pentru şantaj, pentru că a dat bani cu camătă. Trebuie să răspundă pentru foarte multe fapte penale. Sunt instrumentate cauze foarte importante cu infracţiuni foarte grave şi pentru care vom lua măsurile care se impun (…) Putem vorbi de o caracatiţă Bercea", a mai spus procurorul Eugen Iacobescu.

Acesta a adăugat că există probe probe solide în dosarul în care Sandu Anghel este acuzat de tentativă la omor calificat, cum ar fi declaraţii de martori şi interceptări.

Procurorul de caz a mai spus că, înainte de a fi adus, duminică dimineaţă, la Parchet pentru o ultimă audiere, Bercea Mondial juca table.

"Îi părea rău lui Bercea pentru fapta sa. Aseară, când a fost adus, se văita că-l doare inima, iar azi-dimineaţă juca table. Acesta este omul Bercea", a spus Iacobescu.

×