x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bercea Mondial, condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare

Bercea Mondial, condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare

20 Mai 2014   •   11:27
Bercea Mondial, condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv de magistraţii înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru omor calificat, după ce în 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi.

în acelaşi dosar, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani şi 3 luni închisoare, iar soţia lui Bercea, Fănica Anghel, a rămas cu 1 an de închisoare cu executare.

Din pedeapsa aplicată se va deduce perioada reţinerii şi arestării lui Sandu Anghel, de la 20 februarie 2011 la 16 mai 2014.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile inculpaţilor şi a redus puţin pedepsele aplicate în noiembrie 2013 de Curtea de Apel Craiova, instanţă care îi condamnase pe Sandu Anghel la 10 ani şi pe Florin Anghel la 8 ani închisoare.

Bercea Mondial este acuzat că pe 17 februarie 2011 şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi, pe Ionuţ Anghel, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt.

Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova cu răni grave produse cu un cuţit.

Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel, personaj al lumii interlope, care îşi spune Bercea Mondial.

După ce Bercea Mondial a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel.

În timpul procesului, Bercea a susţinut că este bolnav şi suferă de afecţiuni psihice, boli interne, dar a acuzat şi presa, prin vocea avocaţilor, că-i strică reputaţia şi-i lezează demnitatea numindu-l Bercea Mondial, adică aşa cum el însuşi a scris pe una dintre casele pe care le deţine în Drăgăneşti-Olt.

Interlopul mai are o condamnarea definitivă de doi ani închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de instanţa supremă.

×