x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berceanu vrea preţuri mari

Berceanu vrea preţuri mari

de Dan Tomozei    |    10 Iul 2009   •   00:00

Aflat la Sibiu, ministrul Transporturilor a declarat că preţul de nouă mili­oane de euro pentru realizarea a mai pu­ţin de trei km de drum este mult prea mic.



"Nu sunt foarte încântat... Preţul cel mai mic oferit este de nouă milioane faţă de 18 milioane de euro preţul de referinţă, dat de echipa din minister. Din experi­en­ţă vă spun că este o mare nenorocire. Deoarece cu nouă mili­oane nu vor putea să facă nimic, nici să cumpere materiile pri­me necărate pe şan­tier. Dacă dăm lu­cra­rea acestei fir­me, nici nu ştiu ce firmă este, atunci ei vor lua avansul, după care vor începe să in­ven­te­ze tot felul de lu­cruri ca să le mă­rim pre­ţul", a declarat Ber­ceanu, luând totodată apărarea fir­me­lor care lu­crează pe centura Sibiului. "Cred că va tre­­bui să ne uităm la preţurile mai rea­lis­te, pentru că cei care sunt deja pe şan­tier, Geiger şi Max Bogl, au dat un preţ mai ma­re, nu ştiu ce preţ, când au aici toa­te uti­lajele şi muncitorii, nu văd cum alţii au aşa posi­bil­ităţi paranormale. De multe ori ne-am păcălit luând acest preţ mai mic."

Ministrul Berceanu a mai de­cla­rat la Si­biu că în cazul în care va fi obligat să sem­neze cu firma care are cel mai mic preţ, va impune în contract o serie de clau­ze care să-l determine pe câştigător să nu mai poată cere suplimentări bu­ge­tare. Dacă noua licitaţie va fi soluţionată rapid, la jumătatea anului 2010, centura Sibiului va fi gata. "Dacă nu, nu! Şi nu e nea­pă­rat o problemă pe care o putem influenţa corect", a mai spus Berceanu.

×
Subiecte în articol: observator