x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biciclişti canadieni şi britanici, atacaţi de ţigani în Cluj

Biciclişti canadieni şi britanici, atacaţi de ţigani în Cluj

14 Sep 2012   •   20:28
Biciclişti canadieni şi britanici, atacaţi de ţigani în Cluj

Un grup de biciclisti din Canada, Anglia, Australia si Noua Zeelanda a fost atacat de tigani la iesirea din localitatea Surduc spre Garbau.
Porniti din Sankt-Petersburg turistii straini se aflau intr-o excursie pe biciclete cu destinatia finala Istanbul.

"Au legat drumul cu o sfoara si ne-au blocat. Din spate, mai multe persoane ne-au atacat si au inceput sa ne ia gentile de voiaj, pe care le aveam pe bicicleta. Voiau sa ne fure lucrurile. Unul dintre colegii nostri si-a rupt mana pe care o ridicase a-si apara fata de un bolovan", a povestit unul dintre turistii.

"Sotia mea si cu mine mergeam pe bicicleta, cam la 70 de kilometri la nord de Cluj-Napoca. Am ajuns pe un drum drept si mai multi copii au legat drumul cu o bucata de sfoara. Cand am ajuns la ei au blocat drumul cam la un metru inaltime si ne-au oprit. Ne-au luat gentile pentru a lua lucrurile pe care le aveam. Eu mi-am aruncat bicicleta si i-am alungat. Sotia mea a apucat sa fuga, dar eu am fost incercuit de 10 dintre ei. Aveau bolovani si alte lucruri. Avem probleme sa ma urc pe bicicleta. M-am dus dupa ea si au inceput sa arunce dupa mine cu ce aveau. Am urcat pe bicicleta si m-am dus sa ii alung. Atunci o mama cu un copil in mana a apucat o lopata si m-a atacat. Unii dintre baieti au venit cu bucati de lemne si le-au aruncat dupa mine. Un baiat, de 10 sau 11 ani, aflat la doi metri de mine a aruncat cu o caramida. Mi-am ridicat mana sa ma apar si mi-am rupt mana', a relatat intamplarea un alt turist.

Turistii au reusit sa fuga in cele din urma si sa anunte politia.

Turistul canadian cu bratul rupt a primit ingrijiri la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca. "Pagubele noastre materiale sunt minore, bratul meu este rupt, dar pata pe obrazul tarii dvs. este foarte mare. Acest lucru ar trebui sa vp dea de gandit", a spus Tony Knott.

articol preluat din stiridecluj.ro

×