x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Big Brother, marca Mircea Dumitru! Piaţa Universităţii arde, iar rectorul UB se piaptănă!

Big Brother, marca Mircea Dumitru! Piaţa Universităţii arde, iar rectorul UB se piaptănă!

de Sorin Anghel    |    26 Ian 2012   •   21:00
Big Brother, marca Mircea Dumitru! Piaţa Universităţii arde, iar rectorul UB se piaptănă!

Pus la zid de catre societatea civila dupa ce a interzis transmisiile live de pe cladirea Universitatii Bucuresti, rectorul Mircea Dumitru a reactionat ieri pentru prima oara. Declaratiile celui care a fost ales in fruntea celei mai prestigioase institutii de inva­ta­mant superior din Romania sunt ilo­gi­­ce si nu fac altceva decat sa mas­che­ze adevaratele motive pentru care UB s-a indepartat de simbolul liber­ta­tii.

'Existand mai multe solicitari de montare a unor camere web care sa transmita imagini din Piata Universitatii, conducerea Universitatii din Bucuresti a considerat ca nu este cazul sa favorizeze anumite institutii in detrimentul altora si, ca atare, si-a asumat instalarea unei retele proprii care sa difuzeze in timp real ima­g­i­ni pe site-ul institutional', sustine Mir­cea Dumitru.

Ceea ce omite sa spuna rectorul este ca Jurnalul Natio­nal nu a soli­citat niciodata exclusivi­ta­te din partea Universitatii Bu­cu­resti. Tocmai de aceea, www.jurnalul.ro a preferat sa foloseasca o linie de internet separata de cea a institutiei de in­va­tamant, pentru care s-a platit abo­nament din bugetul ziarului.

In plus, angajatii Facultatii de Geografie au beneficiat de servicii de internet fo­lo­sindu-se de abonamentul platit de catre Jurnalul National. Daca ar fi dorit transparenta, Mircea Dumitru ar fi trebuit sa raspunda pozi­tiv tutu­ror celor care i-au soli­citat spatiu pentru transmisii live. Acest lucru ar fi adus un capital enorm de imagine pentru institutia pe care o conduce. Balconul Universitatii a fost locul in care in 1990 s-au instalat boxele sta­tiei de amplificare la mitingurile de protest desfasurate in acea vreme. In 1996, Emil Constantinescu a vorbit multimii din acelasi loc. Acum, Mir­cea Dumitru a rapit acest simbol al de­mocratiei.
N-o sa mai treaca mult timp si isi va pune rufele la uscat acolo.

Decizia Universitatii Bucuresti de a-si face propriul sistem de transmisii live este una halucinanta. Investitia este de ordinul miilor de euro si nu se justifica in conditiile in care institutia are datorii pe care chiar Mircea Dumitru le recunoaste. In plus, aceasta activitate nu are absolut nici o legatura cu invatamantul superior. In campania electorala in care n-a avut nici un adversar, recto­rul a sustinut ca isi doreste ca UB sa creasca pe plan international. Uitan­du-ne pe site-ul unor universitati precum Harvard sau Oxford nu am gasit imagini live.

Anuntul facut ieri de catre Univer­si­tatea Bucuresti a starnit ne­mul­tu­mi­rea studentilor. Acestia nu isi doresc sa fie monitorizati si deja il numesc Big Brother pe proaspatul rector, care nu pare deloc preocupat de imbu­na­ta­tirea conditiilor de cazare din ca­mi­ne­le studentesti.

Re­volutia electronica inceputa de catre Mircea Dumitru ii loveste si pe angajatii Universitatii Bucuresti. Acestia au fost anuntati ca nu mai au voie sa navigheze pe internet in timpul programului. Singura activitate permisa de rectorul Big Brother este verificarea casutei de e-mail. Masura este una de-a dreptul bolsevica. Cadrelor universitare li s-a pus in vedere sa nu foloseasca stick-uri sau internetul de pe telefonul mobil, altfel vor avea de suferit. Wireless la Universitate? Poate doar dupa ce va demisiona Mircea Dumitru.

×
Subiecte în articol: observator