x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ cu fanfară la Interne

Bilanţ cu fanfară la Interne

de Mara Raducanu    |    28 Feb 2012   •   17:54
Razvan Ungureanu: "Va garantez ca pe langa ochii domnului ministru, vor fi sI ochii mei'
Premierul Razvan Ungureanul si noul sef al SIE, Teodor Melescanu, au fost intampinati astazi, cu ocazia bilantului de la Interne, pe ritmuri de ... fanfara.Teodor Melescanu, seful SIE, a declarat ca este convins ca politistii isi vor indeplini toate obiectivele daca vor avea mijloacele necesare.Melescanu a mai precizat ca obiectivele fixate de Ministerul de Interne sunt extrem de importante.Referitoar la alegeri, seful SIE si-a exprimat increderea ca vor fi toate mijloacele necesare pregatirii lor. Prezent si el la bilantul MAI, directorul SRI, George Maior, a afirmat ca Romania una dintre cele mai securizate frontiere din Uniunea Europeana si a subliniat ca tara noastra este pregatita din punct de vedere tehnic sa intre in spatiul Schengen.

La randul sau, premierul Razvan Ungureanu a declarat ca nu vrea sa mai repete ceea ce a spus deja la bilantul Politiei Romane, mai exact parerea lui despre ceea ce inseamna reforma. Premierul a sustinut ca nu vrea doar vorbe, ci si fapte, iar cuvintele "lege si ordine' sunt cele dupa care ar trebui sa se ghideze orice angajat al MAI."Nu cred ca cer ministrului MAI decat normalitate. Eu cred ca aceasta este asteptarea pe care fiecare dinte noi o avem. Vrem sa ne fie bine, macar acolo unde statul este responsabil pentru linistea noastra.Nu traim vremuri usoare...Doua sunt cuvintele pe care orice om le asteapta de la dumneavoastra: lege si ordine'. De la bilant nu a lipsit nici fostul ministru Traian Igas care a tinut sa mai aminteasca inca o data ca anul 2011 a fost un an greu, cu restructurari sI reorganizari in "ograda' Internelor.

Razvan Ungureanu: "E nevoie de mai multa inteligenta la problemele MAI'
"Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) trebuie sa dovedeasca mai multa inteligenta decat pana in prezent pentru rezolvarea problemelor noi, iar vechile generatii din minister trebuie sa incheie cu tinerii o "reconciliere' fara revolutie. (...) Adaptare permanenta, abilitate de previzionare si, nu in ultimul rand, creativitate manageriala, pentru ca la probleme vechi nu cred ca trebuie gasite solutii vechi, iar la probleme noi trebuie sa fim mult, mult mai inteligenti decat pana acum. (…) Va garantez ca pe langa ochii domnului ministru (Gabriel Berca n.r.) vor fi si ochii mei', a declarat primul ministru.

Gabriel Berca: "Avem nevoie de transparenta si integritate'
Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, a punctat in discursul sau obiectivele pentru anul 2012. "Avem nevoie de transparenta si integritate. Le-am spus colegilor mei ca toate cheltuielile privind sistemul sa fie puse pe site, acest lucru se va intampla si pe plan local. Ii rog pe colegii din teritoriu sa faca acelasi lucru la nivelul fiecarei unitati in parte', a declarat ministrul Gabriel Berca."Sunt hotarat sa impun un ritm sustinut pentru ca Romania sa nu mai stea sub semnul intrebarii in privinta coruptiei', a declarat ministrul de Interne. Politistilor rutieri, ministrul Gabriel Berca le-a cerut mai multa integritate. "Suntem ministerul cu foarte multi angajati care intra direct in contact cu cetateanul. Siguranta rutiera nu poate fi obtinuta fara integritate', a mai spus Berca.

×