x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţ la predarea de ştafetă de la Transporturi

Bilanţ la predarea de ştafetă de la Transporturi

10 Feb 2012   •   14:48
Bilanţ la predarea de ştafetă de la Transporturi

Schimbarea conducerii Ministerului Transporturilor a avut loc in aceasta dupa-amiaza. Noul ministru, Alexandru Nazare, a declarat ca se va axa pe restructurarea companiilor din subordinea ministerului si pe absorbtia fondurilor europene.

"Sunt doua axe prioritare care ma intereseaza, si anume accelerarea absorbtiei fondurilor europene, si aici avem o tinta ambitioasa de 1,2 miliarde euro, si revitalizarea si restructurarea companiilor de stat din subordine", a spus Nazare.

Cu cateva ore inainte, Anca Boagiu, fostul ministru al Transporturilor si-a prezentat bilantul de un an si jumatate de mandat. Cel mai greu a fost cu negocierea standardelor de cost, impuse din 2010 in Romania, a marturisit fostul ministru. Plecarea Bechtel de pe Autostrada Transilvania, dar si promisiunile de finalizare a tronsonului de la Suplacu de Barcau pentru 2013, s-au regasit intre declaratiile Ancai Boagiu.

Fostul ministru a vorbit si despre 6 dosare penale care au plecat spre DNA de la Compania Nationala de Drumuri, dar si de celelalte dosare pe care Corpul de Control al ministrului le-a intocmit si inaintat institutiilor abilitate.

Care sunt lucrarile pe care au venit banii europeni, si ce lucrari isi asteapta inca finantare. Pe ce tronsoane se lucreaza si ce termene de finalizare exista, toate in raportul Ministerului Transporturilor.

DOWNLOAD!

×