x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BioNTech și Pfizer atrag atenția că nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 oferă protecție dacă a doua doză nu este administrată la timp

BioNTech și Pfizer atrag atenția că nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 oferă protecție dacă a doua doză nu este administrată la timp

de Georgiana Oprea    |    05 Ian 2021   •   11:40
BioNTech și Pfizer atrag atenția că nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 oferă protecție dacă a doua doză nu este administrată la timp

BioNTech și Pfizer au avertizat, luni, că nu există dovezi că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat va continua să ofere protecție dacă a doua doză va fi administrată mai târziu decât testele clinice, potrivit CNBC.

Potrivit testelor clinice, protecția după prima doză este oferită 21 de zile.

„Siguranța și eficiența vaccinului nu au fost evaluate în diferite intervale de administrare a dozelor întrucât majoritatea participanților la teste au primit a doua doză în cadrul intervalului specificat de studiu. Nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută după 21 de zile”, se arată într-un comunicat al celor două companii.

Comunicatul vine în contextul în care autoritățile din Germania au anunțat că analizează posibilitatea de a amâna administrarea celei de-a doua doze pentru a putea vaccina cât mai multe persoane mai rapid.

Anunțul Germaniei vine după ce ministrul Sănătății, Jens Spahn, a fost intens criticat pe perioada weekendului pentru faptul că Germania a eșuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccin și a fost prea lentă în a intensifica imunizarea națională.

De asemenea, Marea Britanie a anunțat că extinde intervalul de administrare pentru a doua doză de la 3-4 săptămâni până la 3 luni. Și Danemarca a aprobat o amânare de până la 6 săptămâni între administrarea celor două doze de vaccin.  

×
Subiecte în articol: biontech si pfizer vaccin anti-covid