x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Ortodoxă: Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de înmormântare, fiindcă va fi incinerat

Biserica Ortodoxă: Sergiu Nicolaescu nu va beneficia de slujba de înmormântare, fiindcă va fi incinerat

03 Ian 2013   •   18:05

Patriarhia Română consideră că actul incinerării nu reprezintă o practică creştină şi a hotărât ca niciun preot să nu va slujească la înmormântarea lui Sergiu Nicolaescu.
   
Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel la familie pentru a alege o înmormântare în spiritul creştin, menită să păstreze renumele marelui regizor în conştiinţa poporului român, ortodox în majoritatea sa.
 "Pentru a păstra renumele lui Sergiu Nicolaescu în conştiinţa poporului român în majoritate ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut apel către familia marelui regizor să-l înmormânteze creştineşte, iar în acest sens, Arhiepiscopia Bucureştilor şi Parohia Parc Domenii din Bucureşti (Biserica Caşin) vor asigura jumătate din cheltuielile de înmormântare ale regretatului regizor. Incinerarea este o practică necreştină. În plus, Primăria Capitalei poate oferi un loc de veci la Cimitirul Bellu, în zona unde sunt înmormântate personalităţile lumii artistice", a declarat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu