x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica romaneasca va fi demolata

Biserica romaneasca va fi demolata

20 Ian 2005   •   00:00

Biserica pe care si-au construit-o romanii din satul Malainita, raionul Negotin, Serbia, va fi demolata.

Ipodiaconul Boian Alexandrovici, pe proprietatea caruia se afla constructia, a primit ieri din partea Primariei trei instiintari prin care este somat sa demoleze clopotnita in 7 zile, iar in 15 zile sa darame biserica si casa in care locuieste. Mult mai grave sunt amenintarile venite din partea preotului satului, Stubic. "M-a sunat si mi-a zis ca a pregatit o echipa si vine dupa mine sa ma omoare. Iar Nane, enorias de-al meu, i-a auzit la slujba vorbind de o bomba. O sa-i bata Dumnezeu!", ne-a declarat telefonic Alexandrovici.

Cu cateva zile in urma, copiii romani din Malainita care au participat la slujba de Craciun au fost scosi in fata clasei de catre invatatoarea din sat, Anita Stancovici, si amenintati ca nu vor mai fi primiti la scoala daca mai merg la biserica romaneasca.

Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni si-a exprimat intr-un comunicat de presa ingrijorarea fata de situatia din Malainita. "DRP face apel la autoritatile sarbe sa acorde protectie preotului Boian Alexandrovici si enoriasilor acestuia si sa detensioneze situatia din zona prin anularea deciziei emise de autoritatile locale din Malainita", se arata in comunicatul de presa. (AML, CA)

×
Subiecte în articol: observator