x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica scoate bani din drama a 350 de copii

Biserica scoate bani din drama a 350 de copii

01 Sep 2004   •   00:00

Nu mai putin de 350 de copii au fost evacuati din doua gradinite din Ramnicu Valcea. Unul dintre imobile a fost revendicat de Episcopia Ramnicului, iar celalalt i-a "picat cu tronc primarului", care vrea sa amenajeze acolo Casa Casatoriilor.

EVACUARE. Episcopia a preluat deja cladirea in care pana in urma cu putin timp a functionat Gradinita nr. 1, situata in apropierea Bisericii "Toti Sfintii". Evacuarea copiilor a condus la un adevarat conflict intre parintii acestora, profesori, autoritati si Biserica. Pana la urma a fost gasita o solutie de compromis. O parte din copii au fost mutati in salile de clasa ale unei scoli generale din oras, iar pentru ceilalti a fost gasit un alt spatiu.

AFACERE. Acum, cand Episcopia Ramnicului si-a redobandit dreptul de proprietate asupra cladirii, lucrurile au luat o intorsatura destul de ciudata. Prefectul Aurel Vladoiu este hotarat sa vegheze ca nimeni sa nu schimbe destinatia cladirii. "Se incearca o concesionare a acestei gradinite unei firme care sa o amenajeze si sa scoata bani din taxa luata de la copii", a declarat prefectul in cadrul unei conferinte de presa. Intrebat daca Biserica este implicata in aceasta afacere, prefectul a evitat un raspuns direct, insa a mentionat ca "Biserica a fost foarte voluntarista in acest caz". Contractul de concesionare a lucrarilor se ridica la 3,5 miliarde lei. Vladoiu nu a dorit sa faca public numele firmei concesionare. Afacerea demonstreaza cat se poate de clar ca in spatele unei aparente revendicari se afla de fapt interese oculte, mirosind puternic a bani. (Octavian Herta)

×
Subiecte în articol: observator