x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistriţa - Năsăud: Autocar cu turişti moldoveni implicat într-un grav accident de circulaţie

Bistriţa - Năsăud: Autocar cu turişti moldoveni implicat într-un grav accident de circulaţie

24 Dec 2009   •   00:00

Şoferul unui autocar cu 39 de turişti moldoveni la bord a provocat, joi dimineaţa, un grav accident rutier pe Drumul Naţional 17, în localitatea bistriţeană Reteag, după ce, într-o curbă deosebit de periculoasă, nu s-a încadrat în bandă şi a intrat pe contrasens, unde circula regulamentar o maşină condusă de un tânăr din Suceava.



Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Claudia Creţa, citat de Agerpres, accidentul s-a produs în condiţii de carosabil umed.

Şoferul autocarului, domiciliat în Republica Moldova, a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă şi a acroşat un autoturism condus regulamentar de Benone G., din Suceava. "Din accident a rezultat rănirea gravă a lui Benone G., care a fost transportat la Spitalul orăşenesc Beclean şi diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral închis, stare de şoc posttraumatic, comă superficială GLS 10, plagă escoriată regiune temporo-parietală, plagă contuză regiune lombară. Şoferul a fost ulterior transportat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru investigaţi", a precizat Claudia Creţa.

Maşina în care se afla şoferul din Suceava a fost distrusă în proporţie de 80%. Tânărul urmează să împlinească 21 de ani în data de 30 decembrie, dar, în schimb, îşi va petrece atât sărbătorile de iarnă, cât şi ziua de naştere pe patul de spital.

Şoferul autocarului din Republica Moldova, Vladimir D., a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au recoltat probe biologice de sânge. Din fericire, niciunul dintre cei 39 de turişti aflaţi în autocar nu au fost răniţi.

×
Subiecte în articol: trafic