x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistriţa-Năsăud: cursuri reduse din cauza frigului

Bistriţa-Năsăud: cursuri reduse din cauza frigului

25 Ian 2010   •   00:00

Şcoala generală din localitatea bistriţeană Miceştii de Câmpie a redus, luni, durata orelor de curs de la 50 la 30 de minute din cauza temperaturilor scăzute şi a faptului că sălile de clasă sunt încălzite doar cu radiatoare electrice

Directorul şcolii, Ana Moldovan, a declarat că a cerut aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud să recurgă la această măsură, deoarece, luni dimineaţa, în localitate s-au înregistrat minus 22 de grade Celsius, iar sălile de curs nu au putut fi încălzite suficient cu radiatoarele electrice.

"Şcoala este în curs de reabilitare. Noi avem sobe pe gaz în interior, dar nu le putem folosi deoarece constructorul a lucrat la şarpantă şi a dat jos hornurile. Încălzim şcoala cu radiatoare electrice, iar astăzi (luni - n.r) fiind foarte frig şi început de săptămână, nu am putut asigura temperatură optimă în sălile de clasă. Avem copii care fac naveta şi nu i-am putut ţine în frig, aşa că am redus durata orelor de curs de la 50 la 30 de minute", a spus Moldovan.

Ana Moldovan a afirmat că elevii învaţă în cinci săli, patru fiind ocupate de elevii de gimnaziu, iar una de elevii claselor I-IV care sunt mai puţini şi au o singură învăţătoare.

"I-am aşteptat pe copii cu ceai cald. Le-am oferit tuturor câte o ceaşcă şi s-au încălzit. Nu avem elevi bolnavi, dar nici nu vrem să avem. Tocmai de aceea, am cerut ISJ să ne permită să funcţionăm cu acest program redus pe toată durata perioadei în care vor fi temperaturi scăzute şi cererea ne-a fost aprobată", a adăugat Ana Moldovan.

Reabilitarea Şcolii Generale Miceştii de Câmpie în care învaţă 44 de elevi a început anul trecut şi este realizată în proporţie de circa 50 la sută.

Constructorul a sistat, însă, lucrările fiindcă nu a mai primit bani din partea Ministerului Educaţiei. Muncitorii au apucat să înlocuiască geamurile, uşile şi să lucreze la şarpantă. În proiect era şi schimbarea sistemului de încălzire din sobe de teracotă pe gaz în centrală termică pe gaz cu calorifere.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare cod galben de frig. În noaptea de duminică spre luni, cea mai scăzută temperatură a fost de minus 23,2 grade Celsius şi s-a înregistrat la Straja, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa

×
Subiecte în articol: observator