x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bistriţa Năsăud: Prima captură de brazi de Crăciun tăiaţi ilegal

Bistriţa Năsăud: Prima captură de brazi de Crăciun tăiaţi ilegal

02 Dec 2009   •   00:00

Jandarmii bistriţeni au făcut, în prima zi a lunii decembrie, o captură de 100 de brazi de Crăciun care fuseseră tăiaţi ilegal de pe raza comunei Tiha Bârgăului şi ascunşi într-o pădure proprietate privată.



Jandarmii montani de la Piatra Fântânele au aflat despre brazi chiar de la proprietarul pădurii, care a găsit cei 100 de copaci ascunşi pe terenul său, ca şi cum cineva s-ar pregăti, mai apoi, să îi vândă în apropierea sărbătorilor de iarnă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan, brazii au fost predaţi Ocolului silvic Tihuţa-Colibiţa, care va stabili valoarea pagubei şi modul în care brazii tăiaţi vor fi valorificaţi.

Chiar dacă un singur brad confiscat are o valoare de 470 lei, acesta nu va putea fi vândut pentru mai mult de 50-100 lei, în funcţie de dimensiuni, având în vedere preţurile practicate pe piaţă. Cazul a fost preluat de poliţişti, care vor încerca să dea de urma celor care au tăiat ilegal cei 100 de brazi.

×
Subiecte în articol: observator