x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bivoli gemeni, in alb şi negru!

Bivoli gemeni, in alb şi negru!

de Vasile Dale    |    04 Aug 2007   •   00:00
Bivoli gemeni, in alb şi negru!

Minune sau anomalie genetică? Aceasta este intrebarea la care locuitorii satului maramureşean Bărgău incearcă să răspundă. Acolo, o bivoliţă a dat naştere la doi pui: unul alb şi unul negru. Minunăţia a uimit intreg satul şi oamenii vorbesc despre un semn de la Dumnezeu. "Nu ştiam că va naşte doi viţei.

L-a născut pe primul. Era negru, era normal. După ce a ieşit primul s-a oprit puţin. Parcă se chinuia. Apoi, am văzut că iese ceva alb. Pe moment m-am speriat că nu am ştiut ce mai naşte. Cănd l-am văzut intreg nu am ştiut ce să fac. Era alb complet. Nu am mai văzut bivoli albi", ne spune mirat proprietarul Ilie Popa. Omul surprins şi-a chemat vecinii ca să vadă minunea. "Nici prin cap nu mi-a trecut să văd aşa ceva. Să văd doi bivoli gemeni. Ba mai mult, unul e negru şi unul e alb. Cred că e o minune de la Dumnezeu", a spus Irina Ilieş, localnică. Acum proprie-tarul este foarte măndru că este singurul gospodar care are aşa minunăţie in gospodărie.

OPINIE DE SPECIALIST. "Nu cred că este o minune. Explicaţia este foarte simplă: este o anomalie genetică. Au mai fost cazuri in Romănia. E drept, foarte rare. Eu personal, ca specialist, nu am mai văzut la noi in judeţ", a declarat dr Vasile Pop, Direcţia Sanitară Veterinară Maramureş. Medicii spun că in judeţ au mai fost cazuri in care s-au născut bivoli albi, dar este premieră faptul că s-au născut gemeni de culori diferite, lipsa pigmentului melanic fiind cea mai plauzibilă.

×
Subiecte în articol: observator