x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blestemul Zambaccian: Din cei trei judecători care au analizat dosarul Năstase n-a mai rămas decât unul

Blestemul Zambaccian: Din cei trei judecători care au analizat dosarul Năstase n-a mai rămas decât unul

25 Iul 2012   •   14:16
Blestemul Zambaccian: Din cei trei judecători care au analizat dosarul Năstase n-a mai rămas decât unul

Se raresc randurile la Inalta Curte de Casatie si Justitie, mai exact in cadrul completului de trei judecatori care a analizat dosarul Zambaccian. ICCJ mai pierde un om, mai exact judecatoarea Ana Hermina Iancu, care si-a dat demisia din magistratura, inaintand in acest sens o solicitare Consiliului Superior al Magistraturii. Cererea judecatoarei a fost avizata de CSM, care a trimis solicitarea la presedinte, Crin Antonescu semnand decretul de eliberare din functie.

Pe 9 iulie venea o veste foarte trista dinspre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorul suprem Vasile Alicsandri de la Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie deceda, la o clinica din Cluj.

Magistratul a facut parte din completul de trei judecatori care a analizat dosarul Zambaccian, alaturi de Ana Hermina Iancu si Sandel Lucian Macavei, cel din urma fiind singurul "supravietuitor" al comisiei care l-a bagat pe Nastase in puscarie.

Ana Hermina Iancu a fost presedintele Biroului Electoral Central la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009.

×