x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocaţi de viscol în tren timp de 29 de ore! Jucătorii Oţelului, printre pasageri

Blocaţi de viscol în tren timp de 29 de ore! Jucătorii Oţelului, printre pasageri

de Dragos Stoica    |    07 Feb 2012   •   19:22
Blocaţi de viscol în tren timp de 29 de ore! Jucătorii Oţelului, printre pasageri

UPDATE 23:08 - Contactat de Antena 3, seful trenului blocat a declarat ca o locomotiva venita in ajutor a reusit tractarea trenului pana in statia Faurei.

UPDATE 23:03 - Autoritatile brailene se vor deplasa, marti noapte, ajutate de armata, cu alimente in zona in care a ramas blocat in nameti trenul InterRegio 1574 Galati - Bucuresti, cu 400 de pasageri, intre care si copii, dupa ce in cursul zilei acelasi tren a ramas blocat in localitatea buzoiana C. A. Rosetti.

Potrivit prefectului judetului Braila, Dumitru Popa, trenul care transporta circa 400 de oameni care sunt pe drum de aproape 30 de ore s-a blocat din nou la circa patru kilometri de localitatea Faurei, in zona localitatii Surdila Gaiseanca, din cauza unor probleme tehnice cauzate de gheata, conform Mediafax.

Conform sursei citate, marti noapte, se asteapta in zona in care este blocat trenul o locomotiva CFR Marfa de la Galati care va incerca sa urneasca trenul din loc astfel incat sa-si poata continua traseul.

Popa a adaugat ca, in situatia in care trenul nu va putea fi miscat din loc, in zona fiind zapada extrem de mare, oamenii vor fi dusi intr-o scoala si in sala de sport dintr-o localitate apropiata zonei in care s-a creat blocajul, autoritatile locale pregatind deja cele doua locatii in situatia in care va fi nevoie ca oamenii sa fie cazati undeva.

Prefectul de Braila a precizat, totodata, ca in jurul orei 23,00, cu o masina a armatei 6x6, calatorilor din trenul blocat le vor fi trimise alimente, pentru ca oamenii nu au provizii, fiind pe drumuri de zeci de ore.

Potrivit prefectului, oamenilor le vor fi duse conserve si apa, Dumitru Popa adaugand ca masina armatei va avea un utilaj de deszpapezire ca antemergator, in zona urmand sa ajunga si o salvare, desi nu exista informatii ca ar fi cazuri medicale urgente in randul celor aproximativ 400 de pasageri din trenul blocat.

Reprezentantul Guvernului a mai precizat ca toti calatorii s-au strans in partea din fata a trenului, unde vagoanele sunt incalzite, pentru ca exista si vagoane care nu mai au caldura.

"Sunt circa 400 de oameni, sunt blocati intre Faurei si Surdila Gaiseanca, nu avem gravide, sunt ceva copii care stau la caldura. Daca nu reusim sa urnim trenul din loc ii mutam la scoala din localitatea cea mai apropiata. Am dispus sa fie incalzita, de asemenea, sala de sport. O sa fie dificil, oamenii au bagaje multe, dar asta e, trebuie sa rezolvam situatia. Zapezile sunt foarte mari, oamenii sunt de zeci de ore pe drum, dar e bine ca nu sunt urgente medicale", a mai declarat prefectul de Braila.

UPDATE 22:34 - Patru locomotive incearca sa deblocheze trenul care a ramas in nameti in apropiere de Faurei, in care se afla cateva sute de persoane, inclusiv fotbalisti de la Otelul Galati, reprezentantii CFR sustinand ca, in acest moment, nu mai au solutii si cer sprijin de la Bucuresti.

"La doi - trei kilometri de la Faurei, trenul s-a blocat si cele patru locomotive nu l-au mai putut misca. Au inghetat sabotii pe roti, a inghetat timoneria de frana...", a declarat, directorul Centrului Regional de Exploatare, intretinere si Reparatii al CFR SA, Ionel Filimon, care a adaugat ca nu mai are solutii, conform Mediafax.

Noua fotbalisti de la Otelul au ramas blocati intr-un tren rapid care trebuia sa-i aduca la Bucuresti luni seara, pentru ca ieri dimineata acestia sa li se alature colegilor lor si sa plece in cantonamentul din Antalya. Sportivii, alaturi de alti 1.000 de oameni, au fost nevoiti sa stea in vagoane aproape 21 de ore, dupa ce trenul n-a mai putut inainta spre Faurei din cauza troienelor de trei metri existente pe sine.

Doua pluguri au fost trimise imediat sa deszape­zeasca linia, dar acestea au sfarsit prin a ramane la randul lor blocate, dupa ce unul a avut si cateva probleme tehnice. Din fericire, curentul electric nu a cazut, iar pasagerii din tren au avut caldura pe toata durata noptii de luni spre marti. Ieri dimi­neata, sistemul de incalzire al unui vagon a picat, pentru ca in jurul pranzului sa se strice intreaga retea a trenului din cauza suprasolicitarii. La putin timp dupa aceasta, trenul a fost totusi deszapezit cu ajutorul unui plug de mare putere, venit special de la Buzau.

"Nu ne-a adus nimeni nimic de mancare, a fost un viscol cumplit, nu se putea ajunge la noi. Nu am mai vazut asa ceva pana acum. Trenul a mers cate 50 de metri in fata si 50 de metri in spate, ca sa nu in­ghete. Din fericire, am avut caldura in tren si erau prize pentru incar­ca­toa­rele de la telefon, dar sunt oa­meni ca­re stau in tren de ieri, de la 6 di­mi­neata", a declarat marti capitanul ga­latenilor, Sergiu Costin.

Marti, la aproape 21 de ore de cand fotbalistii s-au suit in tren la Galati, garnitura a reu­sit sa fie trasa pe o ruta ocolitoare spre Buzau de doua locomotive, prece­date de un plug. "Sa ocoleasca si pe la Timisoara, numai sa plecam. Acum ne miscam cu trei kilometri pe ora, pentru noi e cea mai mare victorie", a mai spus Sergiu Costin.

×