x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocul din Cotroceni, oprit cu executor judecătoresc

Blocul din Cotroceni, oprit cu executor judecătoresc

de Iulia Barbu    |    14 Mar 2012   •   21:00
Blocul din Cotroceni, oprit cu executor judecătoresc

Dupa luni de procese, santierul ilegal din Cotroceni a fost oprit ieri. Asociatia 'Salvati Bucurestiul' si Casa de avocatura Grigorescu, Ste­fanica si Asociatii, insotiti de un executor ju­de­catoresc, au pre­zentat constructorului certifica­tul de grefa emis de Tribunalul Bucuresti: auto­ri­za­tia de constructie este suspendata. Executorul a afi­sat la intrarea in san­tier somatia, procesul verbal si certificatul de grefa. In prima faza, constructorii turci au motivat ca nu inteleg si ca le trebuie un translator. Cert este ca ieri pe santier nu s-a mai muncit.

Aplicarea sentintei s-a dovedit cu atat mai grea cu cat blocul de sapte etaje ridicat pe baza unui PUZ care nu respecta zona proteja­ta a incins spiritele. Daca pana acum, Ma­rius Locic, proprietarul unei parti din teren, nu si-a mai aratat fata in public, ieri si-a facut apa­ri­­tia cu acuzatii si injurii. Omul de afaceri a spus ca din cauza Asociatiei Salvati Bucurestiul, oameni de afaceri ca el au fugit din Capitala. Acesta si-a acu­­zat vecinul de teren ca l-ar fi santajat ca sa con­stru­iasca o piscina langa bloc. Omul atacat a ripostat pe loc: 'Eu am piscina in curte!'. De cealalta par­te, avocatul celor 12 familii care au dat peste 250.000 de euro pentru a-si vedea apartamentele gata a incercat sa sensibilizeze: 'Oamenii au dat bani pentru acest bloc. Ar fi o pierdere imensa pentru ei'.

Interesant este faptul ca, initial, o buna parte din ba­ni a ajuns la Marius Locic. Timp de un an, constructia nu s-a miscat. Astfel ca aceiasi oameni au ales sa mai dea bani pentru a-si platit practic propriul constructor. O parte dintre acestia acuzau ca vor fi ruinati daca blocul pe care l-au platit aproa­pe de doua ori nu se mai construieste.

De cealalta parte, vecinii santierului, prezenti si ei ieri, au motivat ca acel bloc strica o zona fru­moa­sa cum este Cotroceniul si ca cele 12 familii nu ar fi trebuit sa finanteze o constructie ilegala.

Jurnalul National a relatat modul in care pe 1.300 de metri patrati din Cotroceni, Ma­­rius Locic, in asociere cu Valerius Stoica si Cris­tina Salomie, dar si cu firmele lui Marius Locic – Euro Grup Intertrade SRL si Locic imobiliare SRL – au obtinut un PUZ care nu respecta zona pro­tejata Cotroceni. Cladirea de sapte etaje ocupa prin PUZ-ul semnat de primarul Sectorului 5, Ma­rian Vanghelie, 90% din suprafata terenului.

×
Subiecte în articol: observator