x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boagiu a aprobat certificarea aeroporturilor Iaşi şi Satu Mare pentru traficul internaţional

Boagiu a aprobat certificarea aeroporturilor Iaşi şi Satu Mare pentru traficul internaţional

10 Ian 2011   •   16:48

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat certificarea aeroporturile din Iaşi şi Satu Mare ca unităţi deschise traficului internaţional.

Aprobarea certificării a fost făcută în urma unor rapoarte privind îndeplinirea condiţiilor necesare pentru certificare, întocmite de comisiile de evaluare, numite prin ordinul ministrului, a anunţat luni Ministerul Transporturilor.

Şedinţa de încheiere a activităţii de evaluare a aeroportului Iaşi a avut loc la 1 decembrie, iar la Satu Mare la 11 noiembrie.

Din comisii au facut parte reprezentanţi ai ministerelor Transporturilor, Administraţiei şi Internelor, Agriculturii, Finanţelor şi Sănătăţii.

Criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri şi plecări, interne şi internaţionale, de facilităţile de sănătate publică, asistenţă medicală, control veterinar şi fitosanitar şi de facilităţile pentru controlul trecerii frontierei şi controlul vamal.

Cele două aeroporturi sunt în subordinea consiliilor judeţene.

×