x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc a inaugurat şoseaua de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia nord-est

Boc a inaugurat şoseaua de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia nord-est

02 Iul 2011   •   11:20

Premierul Emil Boc a sosit, sambata la pranz, in zona localitatii Apahida, judetul Cluj, insotit de prefectul Florin Stamatian, de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, de primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, si a declarat ca aceasta varianta de ocolire ii scapa pe clujeni de "cosmarul traficului greu".

"Aceasta varianta de ocolire a Clujului va scoate traficul greu din municipiul Cluj-Napoca dinspre nordul municipiului si ii va scapa de acest cosmar pe clujeni. Pana in toamna, vom finaliza si lucrarile la centura Valcele-Apahida, care va scoate in totalitate traficul greu din municipiu. Sa fie intr-un ceas bun!", a spus Boc.

Premierul a fost intampinat de un grup de proprietari de terenuri aflate pe traseul soselei ocolitoare, nemultumiti ca nu au fost expropriati si nu au primit despagubiri, dar si de subcontractori ai companiei Bechtel - constructorul Autostrazii Transilvania, care nu si-au primit banii pentru lucrarile facute in 2010.

Emil Boc a dat asigurari proprietarilor de terenuri ca toti vor fi despagubiti in urmatoarea perioada, iar subcontractorilor Bechtel le-a recomandat sa faca presiuni asupra companiei pentru rezolvarea problemei.

Premierul a mutat personal o baliza amplasata la intrarea pe varianta de ocolire, gest care a reprezentat deschiderea traficului rutier. Varianta de ocolire inaugurata sambata are o lungime totala de 4,5 kilometri, costurile depasind sase milioane de euro.

In urma deschiderii circulatiei pe varianta ocolitoare, vor fi scoase din Cluj-Napoca peste 3.000 de vehicule grele pe zi.

×