x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, despre Autostrada Transilvania: Fostele guverne nu au impus standarde de cost, "pentru că furau mai uşor"

Boc, despre Autostrada Transilvania: Fostele guverne nu au impus standarde de cost, "pentru că furau mai uşor"

02 Iul 2011   •   12:19

Premierul Emil Boc afirma ca in cazul lucrarilor la Autostrada Transilvania (A3) compania Bechtel trebuie sa cada de acord cu Ministerul Transporturilor (MTI) privind pretul pe kilometru stabilit conform standardelor de cost, pe care insa fostele guverne nu le-au impus "pentru ca furau mai usor", potrivit Mediafax.

Emil Boc a declarat, sambata, la inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca pe relatia nord-est, ca "odata ce Romania a aprobat standardele de cost", nu se mai pot executa lucrari in Romania la "orice pret".

"Raspunsul la intrebarea privind continuarea lucrarilor la Autostrada Transilvania este dat de negocierile Ministerului Transporturilor cu Bechtel. Trebuie sa se inteleaga ca nu putem face la orice pret lucrarile, pentru ca este vorba de bani publici, iar odata ce Romania a aprobat standardele de cost acestea trebuie respectate, indiferent de cine lucreaza. Bechtel trebuie sa cada de acord cu Ministerul Transporturilor si cu CNADNR pe ceea ce inseamna pretul, astfel incat lucrarile la Autostrada Transilvania sa continue. Aceasta autostrada reprezinta un obiectiv al Guvernului si al coalitiei, dar cu respectarea legii", a spus Boc.

Premierul a acuzat fostele guverne ca "nu au avut bunavointa" sa stabileasca standarde de cost care sa spuna cat trebuie sa coste un kilometru de autostrada sau de drum judetean.

"Guvernele anterioare nu au avut bunavointa de a impune standarde de cost pe un kilometru de autostrada sau pe un kilometru de drum judetean sau comunal pentru ca furau mai usor. Acum, acest Guvern spune cat trebuie sa coste un kilometru de autostrada sau de drum. Daca erau aceste standarde cand s-a incheiat contractul Bechtel din pix de Nastase si Mitrea, sunt convins ca aveam un alt pret si o alta valoare. Acum trebuie sa se revina la normalitate", a precizat Boc.

Premierul nu a putut avansa o data pentru reinceperea lucrarilor la Autostrada Transilvania, precizand ca acest lucru trebuie lasat pe seama specialistilor.

Intrebat despre propunerea Consiliului Judetean Cluj de a prelua tronsonul de autostrada Gilau - Nadasel, premierul a raspuns ca nu cunoaste amanunte, dar ca orice colaborare este binevenita.

"Obiectivul Guvernului este ca acest tronson Gilau-Nadasel sa fie facut de Guvern, dar orice idee de parteneriat public-privat este binevenita", a spus Boc, adaugand ca apreciaza colaborarea impecabila intre Guvern si autoritatile din Cluj.

×