x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, după videoconferinţa cu prefecţii: Acţiunile individuale de "haiducie rutieră" sunt excluse

Boc, după videoconferinţa cu prefecţii: Acţiunile individuale de "haiducie rutieră" sunt excluse

04 Feb 2012   •   09:25
Boc, după videoconferinţa cu prefecţii: Acţiunile individuale de "haiducie rutieră" sunt excluse

Premierul Emil Boc a declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa la sediul MAI, ca actiunile de "haiducie rutiera" ale prefectilor nu vor fi tolerate sub niciun fel. El a recomandat autoritatilor locale sa colaboreze cu cele centrale pentru a evita punerea in pericol a populatiei.

"Am cerut prefectilor coordonare si responsabilitate in raport cu autoritatile centrale si in special cu Ministerul Transporturilor, de corelare a deciziilor de inchidere-deschidere de drumuri pentru acele sectoare de drumuri care leaga autostrazile sau drumurile nationale, pentru ca daca nu se realizeaza aceasta corelare exista riscul sa ramana oamenii in viscol, in frig, si sa le punem in pericol viata, spunandu-le foarte clar prefectilor ca actiunile de haiducie rutiera individuale sunt excluse si nu voi tolera niciun fel de situatie de acest fel. Am avut un incident la Calarasi si am atras atentia ca un asemenea incident sa nu se mai repete in tara in nicio situatie. Acolo s-a luat o decizie de a intra pe un drum inchis fara sa se coreleze cu Ministerul Transporturilor. S-a rezolvat in timp, fara punerea in pericol a vietilor umane, dar aceste lucruri nu pot fi acceptate", a spus Boc.

Premierul a precizat ca principalele prioritati ale comandamentului de iarna intrunit la MAI, sunt problemele cauzate de polei, dar si solicitarea ca atat autoritatile locale, cat si cele centrale, sa ramana in stare de alerta pana cand vremea se va imbunatati.

"In primul rand, problema legata de polei, care ramane principal problema a zilei de astazi si de maine, si doi, solicitarea catre prefect si autoritatile statului sa ramana in stare de vigilenta maxima pana miercuri, avand in vedere prognoza meteo in continuare de viscol", a declarat Emil Boc. "Nu va fi mai greu ca pana acum. Toata situatia este sub control", a conchis premierul.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben valabila pana duminica, ora 20.00, conform careia aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 centimetri, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va sufla cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depasi 50 - 60 kilometri pe ora, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 kilometri pe ora, viscolind sau spulberand zapada.

×