x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc i-a reproşat lui Botiş că nu era informat în legătură cu legea de neimpozitare a pensiilor

Boc i-a reproşat lui Botiş că nu era informat în legătură cu legea de neimpozitare a pensiilor

20 Oct 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc i-a reproşat ministrului Muncii, Ioan Botiş, că nu a fost informat corect asupra legilor adoptate de Camera Deputaţilor, ministrul replicând că nu înţelege de ce este el criticat pentru acte normative legate mai mult de Finanţe, au relatat pentru Mediafax surse oficiale.



"Trebuia să ştii, ce s-a întâmplat ? De ce nu ai fost informat, asta înseamnă că ai tăi consilieri nu îşi fac treaba", i-a spus Boc lui Botiş, au relatat sursele participante la şedinţa de miercuri a Guvernului.

Ministrul Muncii a replicat întrebând de ce este el criticat şi explicând că nu era proiectul lui, ci legat de mai mult de Finanţe.

Boc i-a amintit însă că a fost votată şi legea care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei şi că trebuia să fie "la curent" cu acest act normativ.

Ulterior, şeful Guvernului a încercat să aplaneze reproşurile la adresa ministrului, spunându-i că nu are de ce să fie supărat.

"Suntem supăraţi noi pe noi înşine, nu pe cineva anume", i-a spus Boc lui Botiş, potrivit surselor citate.

Principalii vinovaţi identificaţi de Guvern pentru situaţia creată la Camera Deputaţilor au fost consilierii parlamentarilor şi cei ai miniştrilor prezenţi la vot, pe considerentul că aceştia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

"Din discuţiile Guvernului a rezultat că în dimineaţa respectivă consilierii trebuia să informeze parlamentarii şi miniştrii punctual pe fiecare lege despre modul în care să fie exercitat votul, deoarece aceştia nu puteau să ştie la cele 70 de legi cum trebuie votat la fiecare act normativ. De asemenea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul trebuia să se ducă la liderii de grup parlamentar şi să-i informeze tot punctual despre cum să fie votată fiecare lege în parte ţinând cont de avizul Guvernului", au relatat anterior pentru Mediafax surse participante la şedinţă.

Premierul l-a întrebat pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul de ce nu a fost prezent la dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar acesta a motivat că a avut obligaţii similare la Senat.

Un alt vinovat identificat în şedinţa de guvern a fost liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, care, în opinia miniştrilor, ar fi trebuit să evite o astfel de situaţie.

"Concluzia Guvernului este că a fost «o vină combinată», pentru care trebuie căutate acum soluţii", au spus sursele citate.

×
Subiecte în articol: observator