x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc ne bagă-n priză!

Boc ne bagă-n priză!

23 Apr 2010   •   00:00

Automobilul electric este prioritate naţională! Nu este o glumă. Săptămâna viitoare se va înfiinţa un grup interministerial care va pregăti strategia pentru ceea ce înseamnă motorul electric, a anunţat premierul Emil Boc, într-o vizită efectuată la Automobile Dacia Mioveni. Emil Boc a anunţat că România trebuie să se pregătească pentru maşina viitorului, cea cu motor electric.

„Voi constitui în şedinţa de guvern viitoare un grup interministerial care va lucra platforma viitoare a taxei de poluare şi pentru a pregăti strategia României pentru ceea ce înseamnă motorul electric, automobilul electric, pentru că maşina electrică va fi maşina viitorului în 10 - 20 de ani de aici înainte şi trebuie să ne pregătim, aşa cum se pregăteşte întreaga Uniunea Europeană, pentru a avea maşina electrică a viitorului, cu toate avantajele pe care le presupune, de la reducerea poluării, la reducerea dependenţei de petrol şi, nu în ultimul rând, la un confort poate mai mare pentru cetăţeni”, a spus Emil Boc.

Potrivit premierului, citat de Agerpres, acest grup interministerial de lucru va alcătui strategia ţării pentru ceea ce înseamnă maşina electrică în viitor, pentru că nu numai motorul şi maşina sunt importante. Sunt necesare şi sursele de alimentare a bateriilor maşinilor, respectiv crearea unor locuri unde să se poată face această alimentare.

Când voi fi în situaţia să-mi cumpăr o nouă maşină, prima opţiune va fi Dacia Duster

Premierul Emil Boc a testat două autoturisme din noul model Duster, afirmând că, în momentul în care va fi pus în situaţia de a-şi cumpăra o maşină, prima opţiune va fi acest autoturism, despre care crede că "este o maşină de familie ideală".

"Când voi fi în situaţia să-mi cumpăr o nouă maşină, vă asigur că prima mea opţiune va fi Dacia Duster. Sper să o conving şi pe soţie să aibă aceeaşi opţiune ca mine. Deocamdată, am o maşină la care încă trebuie să plătesc rate. Pot să spun că este o maşină confortabilă, silenţioasă. Cred că este o maşină (n.r. - Dacia Duster) de familie ideală. Ar putea fi o soluţie pentru fiecare român", a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Întrebat dacă autoturismele pe care le-a testat ar avea probleme din cauza cenuşei vulcanice, premierul a răspuns râzând că, din punctul său de vedere, Duster nu are probleme cu motorul "indiferent ce cenuşă vulcanică ar fi".

 

×
Subiecte în articol: observator