x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc solicită inspecţii fiscale la societăţile care au majorat preţul carburanţilor

Boc solicită inspecţii fiscale la societăţile care au majorat preţul carburanţilor

26 Ian 2011   •   17:06

Creşterea preţului la carburanţi nu se poate justifica prin povara fiscală impusă de stat prin taxele percepute companiilor petroliere, a declarat, astăzi, în Guvern, premierul Emil Boc.

Premierul a cerut Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să iniţieze inspecţia fiscală generală în cazul companiilor petroliere, precum şi Consiliului Concurenţei să efectueze verificări suplimentare pentru identificarea eventualelor cazuri de monopol.

"Solicit ANAF declanşarea inspecţiilor fiscale generale la societăţile în cauză, pentru a vedea dacă veniturile realizate din creşterea preţurilor la combustibili sunt respectate în profiturile fimelor şi, implicit, în impozite şi taxe plătite la bugetul de stat. De asemenea, solicit Consiliului Concurenţei o analiză suplimentară, pentru a observa dacă a existat sau nu o practică de monopol, având în vedere faptul că, practic, concomitent, toate societăţile din domeniu au majorat în acelaşi procent preţul carburanţilor. Aştept această analiză pentru a vedea, din perspectiva Guevrnului şi în limita atribuţiilor pe care le are, alte soluţii pe care le putem avea în vedere", a spus Boc, potrivit Mediafax.

El a mulţumit totodată ANAF pentru verificările efectuate în cazul companiilor petroliere.

×