x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc spune că alegerile locale se vor desfăşura comasat cu cele generale, în noiembrie 2012 (VIDEO)

Boc spune că alegerile locale se vor desfăşura comasat cu cele generale, în noiembrie 2012 (VIDEO)

08 Oct 2011   •   08:26

Premierul Emil Boc a fost surprins in timp ce le spunea membrilor PDL ca a luat decizia de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare. Discutiile au avut loc la Timisoara, in spatele usilor inchise, potrivit pressalert.ro. Pana acum, informatia aparuse doar pe surse.


"Din perspectiva politica interna de partid, am luat decizia de a sustine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Exista si la nivelul coalitiei un punct de vedere comun asupra acestui subiect, ca alegerile locale sa se desfasoare in luna noiembrie, impreuna cu alegerile parlamentare", le-a spus prim-ministrul Emil Boc membrilor PDL.

"Trebuie sa rezolvam in perioada imediat urmatoare punctul de vedere comun al Coalitiei cu privire la Legea Electorala pentru alegerea parlamentarilor", a continuat premierul.

In privinta alegerilor comasate, "acum discutam cum se compenseaza restul voturilor ramase, si propunerea pe care o avem in momentul de fata este aceea ca aceasta compensare sa se faca in favoarea acelora care n-au castigat, dar au cele mai multe voturi. Echipele de specialisti lucreaza si, din momentul in care am inchis acest subiect, putem promova decizia de comasare a alegerilor. Aici avem un punct castigat", a mai adaugat premierul Emil Boc.

Boc: Pensionarii o duc bine

In privinta pensionarilor, premierul Emil Boc este de parere ca batranii au un trai mai bun decat bugetarii.

"In 2009, la pensionari s-a indexat la pensie cu 5%, s-a dat pensie sociala de minim 350 de lei pentru un milion de oameni. Pensionarii n-au fost afectati direct, asa cum au fost afectati bugetarii", a spus Boc.

Referitor la subiectul regionalizarii, premierul a precizat ca "lucram la o formula cu 12 regiuni in momentul de fata, pornind de la regiunile istorice unde am mai facut un pas in relatia cu UDMR, care insa nu doreste regionalizarea. Pana pe 15 noiembrie, ne-am propus sa transam acest subiect".

×