x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bode, despre incendiul de la Constanța: Un ofițer, care avea responsabilități legate de dotarea cu echipamente, și-a depus raportul de pensionare

Bode, despre incendiul de la Constanța: Un ofițer, care avea responsabilități legate de dotarea cu echipamente, și-a depus raportul de pensionare

22 Feb 2021   •   10:24
Bode, despre incendiul de la Constanța: Un ofițer, care avea responsabilități legate de dotarea cu echipamente, și-a depus raportul de pensionare
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța, care avea responsabilități legate de dotarea cu echipamente, a depus cerere de pensionare.

„Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer va merge la pensie - o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică", a spus Bode, întrebat în legătură cu incidentul de săptămâna trecută în care o femeie a căzut în gol de la etajul șase al unui imobil în flăcări.

De asemenea, Lucian Bode a precizat că luni începe cercetarea disciplinară a celor trei ofițeri cu responsabilități în acel caz. Acesta a mai afirmat că în cazul intervenției de la Constanța, „au fost bâlbe de la un capăt la altul”.

„Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vă vor fi prezentate", a mai precizat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a reamintit că tot de luni începe să funcţioneze grupul de lucru care, în maximum două - trei săptămâni, va prezenta concluziile în ceea ce priveşte dotarea ISU cu perne de salvare.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu în legătură cu intervenția pompierilor de la Constanța, din 16 februarie.

×
Subiecte în articol: lucian bode incendiu constanţa