x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bode: Modalitatea în care polițiștii au intervenit la Buzău lasă de dorit

Bode: Modalitatea în care polițiștii au intervenit la Buzău lasă de dorit

15 Iun 2021   •   16:45
Bode: Modalitatea în care polițiștii au intervenit la Buzău lasă de dorit
Sursa foto: gov.ro

Modalitatea în care primul echipaj de poliție a intervenit la cazul în care un activist a fost bătut, la Buzău, de trei indivizi, de față cu polițiștii lasă de dorit, a declarat, marți, ministrul de Interne, Lucian Bode, care a trimis control de la IGPR la Buzău.

Ministrul Lucian Bode a spus că acțiunea de sâmbătă, când un activist a fost bătut de față cu polițiștii, s-a soldat, în final, cu încătușarea celor trei agresori, iar duminică, atunci când imaginile au apărut în spațiul public, s-a reluat cercetările după ce s-a administrat probatoriul. Abia duminică, însă, cei trei au fost reținuți.

„Motivul pentru care am trimis la Buzău control de la IGPR este cât se poate de clar: modalitatea în care au acționat polițiștii primele echipaje chemate la fața locului a lăsat de dorit și din acest control vrem să vedem de ce le-au trebuit 24 de ore ca să administreze probatoriul și să ia decizia de a-i reține pentru 24 de ore pe cei trei indivizi. Acest lucru va rezulta cu siguranță din ancheta pe care noi, prin IGPR, o desfășurăm acolo”, a spus Bode.

Acesta a explicat că nereușita intervențiilor salvatorilor rămâne mult mai pregnantă în memoria cetățenilor decât intervențiile reușite.

„După cazul Onești, avem cel puțin 10 dacă nu mai multe situații similare în care ne-am confruntat cu amenințări, cu faptul că erau sechestrate persoane și salvatorii au reușit să intervină peste cei care amenințau și să salveze victimele. Este adevărat că în momentul în care se întâmplă o astfel de tragedie se vorbește foarte mult în spațiul public, iar în momentul în care astfel de situații fericite, în care salvatorii reușesc să salveze viața oamenilor, se vorbește mai puțin. Vă asigur, însă, că structurile MAI sunt pregătite de fiecare dată să intervină să salveze viața oamenilor”, a mai spus Bode.

Activistul Robert Gabriel Niţu a fost bătut, de faţă cu poliţiştii, sâmbătă, după ce a filmat condiţiile în care mai mulţi indivizi vindeau pui şi găini. După ce imaginile au apărut în spațiul public s-a decis, abia duminică, reţinerea, pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cu vârste de 27 şi 44 de ani, acuzaţi de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Luni, doi dintre cei trei agresori au fost arestați preventiv, iar unul este cercetat sub control judiciaar.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: lucian bode